Lani su imali prihode od 277,71 milijun eura, a zapošljavaju više od 1200 ljudi

KTC OPET DIGAO PLAĆE: Sad su u TOP tri trgovačka lanca u Hrvatskoj

Objavljeno: 29.04.2024. zagorjeinternational

Trgovački lanac KTC ostvario je lani ukupne prihode od 277,71 milijuna eura, što je 11 posto više nego prethodne godine, prenosi Danica. Neto dobit križevačkog trgovačkog diva istodobno je iznosila 6,15 milijuna eura, a to je gotovo 15 posto manje nego predlani. Tijekom prošle godine KTC je zapošljavao oko 1200 radnika, što je tridesetak više u odnosu na godinu ranije.

Prosječna neto plaća lani je iznosila 1062 eura. Riječ je o povećanju od blizu 14 posto u usporedbi s prethodnom godinom. U apsolutnom iznosu, to je povišica od otprilike 130 eura. No, to nije sve. Od 1. travnja ove godine KTC je svim zaposlenicima opet povećao plaće. To je već četvrto povećanje primanja otkad je KTC, prvi i jedini u Hrvatskoj, uveo neradne nedjelje i praznike početkom 2020. godine.

Domaći lanac

Premda KTC nije javno komunicirao iznos nove povišice, neslužbeno se doznaje kako je riječ o otprilike stotinu eura bruto po radniku. To znači kako je prosječna neto plaća u KTC-u od travnja veća od 1100 eura mjesečno. S tom plaćom KTC je među TOP 3 maloprodajna lanca robe široke potrošnje u RH po visini prosječnih primanja zaposlenika. Veću prosječnu plaću u tom sektoru imaju samo Lidl i Kaufland. KTC je, dakle, domaći lanac s najvišom prosječnom plaćom.

Usporedbe radi, prosječna neto plaća u splitskom lancu Tommy lani je iznosila 902 eura, u Plodinama 970 eura, a Sparu 976 eura. Konzum, Studenac, NTL i Boso ranijih su godina bili među najgorima po prosječnim neto plaćama. Službeni poslovni podaci za Lidl, Kaufland i Konzum za proteklu poslovnu godinu još nisu javno dostupni.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba