BAKI MARIJI (86) JE, DOK JE ČUVALA OVCE, NETKO UKRAO OKO 400 LITARA VINA: Kada su se korisnici Facebooka počeli šaliti na tu temu, u raspravu se uključio Hajdukov kapetan Mijo Caktaš, koji je nesretnoj starici ponudio pomoć

“Neradnici i jadnici, sram vas bilo. Podrška za staricu. Molim kontakt ili bilo što da se pomogne ovoj ženi i da joj se uljepšaju Božić i blagdani”

Objavljeno: 16.12.2020. zagorjeinternational

– Otišla sam gonit’ ovčine, a kad sam se vratila, vina nije bilo. Nisam ja jadna ni primijetila odmah… Sad nemam za goste, ako mi tko dođe. Da mi barem vino vrate – rekla je 86-godišnja Marija Ikač iz Kolarine kraj Benkovca za portal 24 sata.
Naime, kako je izvijestila policija, između 2. i 9. prosinca netko je iz konobe u vlasništvu 86-godišnjakinje otuđio oko 400 litara vina.

– Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe – kazala je Sonja Šimurina, policijska glasnogovornica.

Sama radi u vinogradu

– Puno mi je to vino vridilo. Nisam bila doma, jer da jesam, ne bi ga odnijeli! Ja bi njih štapom, bilo čime, ali ne bi ga uzeli, jer krvavo se to stiče. Sama sam vinograd radila, ali je došla bura i sve pokidala. Zato mi je sin kupio grožđe, naručio i platio pa smo napravili vino. Sama sam pa moram imati ako mi ‘ko dođe. Imam visoki tlak pa ne smijem crno. Pomiješam žuto s malo vode pa poslije ručka popijem čašu bevande, to me drži – rekla je baka Marija, kojoj su kradljivci ipak ostavili cijelu bačvu bijelog.
U dvorištu ima tri hrvatska ovčara, ali su vezani jer plaše ovce.

Petero djece

– Od svega sam ustrašena i nemoćna, ovako stara. A ne mogu stalno biti doma, volim raditi i ići u polje, tako sam navikla. Ne znam tko mi je to napravio, ali i da znam, bilo bi me strah reći – ističe baka Marija, koja je odgojila i školovala petero djece, a svi osim jedne kćeri su u inozemstvu.
Vijest je objavio i Dalmatinski portal, a neki su se čitatelji na njihovoj Facebook stranici počeli ružno šalili na bakin račun. To je vidio Hajdukov kapetan Mijo Caktaš, koji je baki ponudio pomoć.

– Neradnici i jadnici, sram vas bilo. Podrška za staricu. Kao što si i sama rekla, ja sam vam staro čeljade, zbog toga vas molim kontakt ili bilo što da se pomogne ovoj ženi i da joj se uljepšaju Božić i blagdani – poručio je Caktaš.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba