U Mariji Bistrici održan 28. po redu Bistrički fašinek

Na trg stigli migranti, nabavljali se i avioni, a na sudu se tražila pravda zbog postavljenih ”ležećih milicijacuv” na ulazu u selo

Objavljeno: 03.03.2019. zagorjeinternational

Općina Marija Bistrica i općinska Turistička zajednica i ove su godine organizirali Bistrički fašinek, 28. po redu, koji je održan u subotu. Na pozornicu su prvo izašla djeca – učenici OŠ Marija Bistrica, djeca DV Pušlek, i Dječja sekcija KUD-a Laz, a nakon dječjeg programa, u povorci su na trg stigli i odrasli sudionici, piše RMB.
Uz tradicionalne skupine ”Fanglin grupu”, ”Republiku Čečeniju”, ”Globočke štrukle”, Udrugu umirovljenika ”Marija Bistrica”, ove godine gostovala je i grupa iz Zlatar Bistrice, iz Eko udruge ”Lijepa naša”, a nastupila je i još jedna grupa iz Globočeca.
Tradicija bistričkog fašinka donosi uz procesije i nastup grupa na središnjem trgu u dramatiziranim šaljivim skečevima, pa je tako “Fanglin grupa” obradila temu migranata, “Čečenija” se bavila nabavom aviona, a “Globočki štrukli” su na sudu tražili pravdu zbog postavljenih ”ležećih milicijacuv” na ulazu u selo. Nije izostalo ni suđenje bistričkom fašinku i njegovo spaljivanje za sve grijehe, kao i primopredaja ključeva fašinečkoj načelnici. I ovo godine za vino su se pobrinuli vinogradari Udruge Vinski Vrh, a za krafne članice Udruge Hrvatska žena Marija Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba