Uspješno organiziran jedinstven doživljaj za Krapinčane uoči samog otvorenja Tjedna kajkavske kulture, oni su to i prepoznali

NA IGRALIŠTU VIŠE NIJE BILO MJESTA: Autokino u Krapini bilo je pun pogodak, ponovit će se sigurno

Objavljeno: 02.09.2017. Alen Brodar

Po prvi puta ove godine, ususret Tjednu kajkavske kulture, u Krapini je sinoć proradilo jednodnevno Autokino, na lokaciji igrališta Osnovne škole Augusta Cesarca, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Krapina i pod pokroviteljstvom Grada Krapine, i pokazalo se – punim pogotkom. Prostor Autokina naime bio je otvoren već od 19.30 sati i već se tada počelo puniti igralište automobilima, da bi do same projekcije kino hita “Pirati s Kariba: Salazarova osveta”, bilo potpuno ispunjeno.

Došli i “pješaci”

Dapače, tolik je bio interes da su neki morali parkirati i na travu kraj igrališta, a bilo je i 30-ak “pješaka”, koji su film došli pogledati s dekicama, čak i sa stolcima. Uz glazbeni program prije početka projekcije, posjetitelje je dočekala i bogata ponuda pića te nezaobilazne kokice.
I dok su ovi vani gledali film pod otvorenim nebom i slušali preko postavljenih zvučnika, ovi u automobilu dobili su posebnu radijsku frekvenciju koja je na jedan dan zakupljena na 105.5 mHz, preko koje su mogli nesmetano slušati film dok je za vizualni doživljaj svih gledatelja bilo postavljeno ogromno filmsko platno.
– Poseban je doživljaj pogledati film iz udobnosti svog automobila pod zvjezdanim nebom sa svojim odabranim društvom , složili su se svi gledatelji koje smo upitali kakvi su dojmovi.
A u prvom redu “gledališta” u svom je limenom ljubimcu sa suprugom bila i ravnateljica krapinskog Pučkog otvorenog učilišta Grozdana Pavlović.

Pozitivno ozračje

– Vidi se da se u Krapini njeguje kultura odlaženja u kino i da je ljudima stvarno bilo zanimljivo. Vjerujem da su ljudi bili zadovoljni jer bilo je stvarno pozitivno ozračje. Autokino se pokazalo punim pogotkom i definitivno ćemo ga sljedeće godine opet organizirati uoči Festivala, to već sada mogu reći – zaključila je ravnateljica Pavlović, zahvalivši na kraju pokrovitelju Gradu Krapinu i gradonačelniku Zoranu Greguroviću koji je i osobno dao veliku potporu projektu, OŠ Augusta Cesarca koja je ustupila prostor, vatrogascima JVP-a i DVD-a Krapine, policiji i Krakomu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba