PRAVI NAČIN ZA OBILJEŽITI 100 GODINA KLUBA: U Zagrebu "Mame NK Zagorca" i "Mame NK Trnja" odigrale humanitarnu utakmicu

BRAVO, SVI SU POBJEDNICI: Spektakl koji je privukao preko 600 navijača

Objavljeno: 21.04.2024. Milorad Videković

Povodom 100 godina NK Trnje priređen je za vjerne navijače kluba jedan spektakularni nogometni susret a k tome u ovim vremenima donosi i jednu posebnu težinu jer je utakmica bila humanitarnog karaktera. Kako klub ima ekipu pod nazivom MAMA NK TRNJE i koji iza sebe ima jednu lijepu tradiciju, uvijek povodom rođendana kluba organiziraju utakmicu sa ekipom drugih mama iz nekog drugog kluba.

Ove godine odlučile su, mame iz Trnja, da u goste pozovu dugogodišnje sportske prijatelje iz Krapine koje su sa radošću prihvatile poziv i u vrlo kratkom roku formirale ekipu MAMA ZAGOREC KRAPINA na čelu sa trenericom Majom Cesarec.

Utakmica je odigran pred prepunim tribinama gdje se natiskalo oko 600 navijača a mame su svojim navijačima priredile pravi spektakl.

Sve je počelo prilikom izlaska na teren ekipa kada su sinovi uhvativši za ruke svoje mame izveli ih na teren zaželjevši im puno sreće i pobjedu a ova je slika navijače “bacila u trans” i počelo je žestoko navijanje. O samom susretu što kazati – bilo je žestoko, čak su dodijeljena dva kartona zbog malo oštrijih ili možda bolje kazati nespretnijih uklizavanja, lijepih pasova, čak smo vidjeli i jedan dribling kojeg se nebi posramili i puno jači nogometaši a niti golovi nisu za zaborav. Čuda na vratim Zagorca stvarala je Marina Zubić koja je nakraju susreta bila proglašena i najboljom nogometašicom utakmice.

Minutu prije kraja susreta došlo je i do malog “prekida” jer je krenula bakljada te je Trnje bilo obojeno u plavo da bi im se pridružio i vatromet a nakon toga mame su odigrale preostalu minutu i sportski se pozdravile uz želju da se opet susretnu ali ovoga puta u Krapini.

Iako je rezultat u ovom susretu bio najmanje bitan ipak recimo da su “MAME” podijelile bodove te je rezultatom 1:1 svakoj ekipi pripao bod a revanš slijedi u Krapini.

Utakmica je bila humanitarnog karaktera a povodom toga kratku nam je izjavu dao i direktor omladinske škole Igor Miletić.

– Prije svega moram zahvaliti mamama NK Zagorca Krapina na čelu sa njihovom trenericom Majom Cesarec jer je izašla u susret i u vrlo kratkom roku formirala ekipu. Situacija koja se dogodila u našem klubu je da je naša mama, na žalost, teško oboljela i ovom prilikom još jednom moram naglasiti jedno veliko hvala klubu NK Zagorec iz Krapine odnosno MAMAMA jer su našle vremena i volje da dođu na naš stadion i uveličaju stoti rođendan našeg kluba i na taj nam način pomogli da ostvarimo humanitarni cilj odnosno da pomognemo našoj članici. Sigurno da je utakmica uživala u jednom humanitarnom karakteru ali se vidio i natjecateljski naboj. Drago mi je da je susret završio neriješeno. To je pokazatelj da u sportu uvijek nema pobjednika odnosno da smo danas svi mi pobjednici a to je isključivo zbog naše mame. Ova poruka znači da svi možemo pomoći u trenutku kada se netko nađe u teškoj situaciji a mame Zagorca i mame Trnja su u ovom trenutku to pomogle i ostvarile cilj da ono što je zacrtano, pomoć oboljeloj mami, ostvarimo i vjerujem da smo taj cilj ispunili do kraja – rekao je direktor omladinske škole Igor Miletić.

Mame koje su odigrale ovu humanitarnu su: NK Trnje ( Bičanić, Kovačić Lijović, Radaković, Bakić, Parazajder, Mikelić, Bandić, Protuđer, Strelec, Macan, Rukonić, Murlin, Štefek, Međedović, Prskalo, Kovačić, Nola, Novosel, Bezrok, Suknaić, Zadravec, Gavran i Britvec Brozović. Trener: Martin Ivandić. Pomoćnici: mario Perić i Alen Pranić ) , a NK Zagorec ( Zubić, Tušek, Peer, Puljek, Topolovec, Papeš, Marija Artić, Monika Artić, Hlebec, Anić-Ćurko, Kovačec, Zubić i Petek. Trenerica: Maja Cesarec. Pomoćna trenerica : Petra Glavač).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba