Pala dvojica razbojnika. Jedan je kod sebe imao i vatreno oružje

Zagorska policija stala na kraj drskim lopovima u zrelim godinama

Objavljeno: 27.04.2024. zagorjeinternational

Danas su zagorski policajci dovršili kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom i 41-godišnjakinju za koje se osnovano sumnja kako su tijekom ožujka i travnja provaljivali u obiteljske kuće na području Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije. 

 Kako je utvrđeno kriminalističkim istraživanjem, 57-godišnjak je sam u pet navrata počinio kaznena djela teške krađe i to nasilno ulazeći u tri obiteljske kuće na području KZŽ te u jedan stan i jednu obiteljsku kuću na području Zagrebačke županije. Također je utvrđeno kako su 57-godišnjak i 41-godišnjakinja zajedno provalili u dvije obiteljske kuće u Zagorju te u dvije obiteljske kuće na području Zagrebačke županije. Osumnjičeni su nasilno ulazili u obiteljske kuće iz kojih su otuđili zlatni i srebrni nakit te novčana sredstva ukupne vrijednosti oko 20.000 eura. 

Na temelju naloga Županijskog suda u Zagrebu izvršene su pretrage domova i prostorija na području Zagreba i Poreča, kao i osobnih automobila kojima su se koristili osumnjičeni te je tijekom pretraga pronađeno više komada raznog nakita, ručnih satova, obuće i odjeće, više komada mobitela i telefonskih kartica, novčana sredstva, a u stanu 41-godišnjakinje i pištolj s pripadajućim spremnikom i ukupno 53 komada pripadajućeg streljiva. 

Protiv obojice podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog počinjenih kaznenih djela “teška krađa“, a protiv 41-godišnjakinju i zbog kaznenog djela ”nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba