U 27. kolu 3. NL Centar Tondach ugostio Zelinu

BEDEKOVČINA: Jagarčec donio tri boda

Objavljeno: 27.04.2024. Milorad Videković

U 27. kolu 3. NL Centar u Bedekovčini su derbi začelja igrali domaći Tondach i Zelina u kojem su slavili domaćini rezultatom 2:0.  

Bio je ovo vrlo važan susret za oba takmaca jer Tondachu (16 bodova ) je trebala pobjeda da uhvati priključak za Zelinom (20 bodova ) i Savom Strmec ( koja ima 19 bodova uz utakmicu manje ) te Bistrom koja ima 27 bodova dok je Zelini pobjeda donosila bijeg od dva glavna pratitelja na začelju – Sava Strmec i Tondach.   

Značaj ovakve utakmice donio je očekivanu nervozu i opreznu igru oba takmaca pogotovo u prvom poluvremenu. U prvih 45 minuta mogu se izdvojiti samo dvije prilike za postizanje gola i to u režiji domaćina dok gosti niti jednom nisu zaprijetili Martincu. U šestoj minuti dosuđen je slobodan udarac sa 17 metara iskosa s lijeve strane. Udarac je dobro izveo Videk ali na žalost ekipe i navijača lopta se od stative odbija u gol aut. Šesnaest minuta kasnije još jedna, i posljednja u prvih 45 minuta, prilika nakon kornera u kojoj je Boronjek pucao glavom ali je lopta za malo prošla pored gola te se na odmor otišlo nedirnutih mreža.  

Drugo poluvrijeme počelo je u istom ritmu kao u prvih 45 minuta ali onda u 58. minuti trener domaćina Čehulić vuče pravi  potez. Umjesto Usmiania ulazi Jagarčec i od tog trenutka igra Tondacha poprima druga obilježja – okomitija, agresivnija, puna „vica“, počinju se stvarati prilike i svakako da je takav preokret u igri donio rezultat.  

Igrala se 73. minuta kada je Jagarčec dobio loptu na sredini igrališta te se u punom trku uputio prema golu protivnika polako „izbacujući“ svoje pratitelje da bi na kraju izašao sam pred Bermeneca i onda s 15 metara rutinirano pogađa lijevu stranu gostujućeg gola i donosi zasluženo vodstvo uz erupciju tribina i svojih suigrača.    

Samo četiri minute kasnije opet se pojavljuje Jagarčec koji ulazi u šesnaesterac i kada se očekivalo sigurno povećanje vodstva ruši ga Garić a danas odličan sudac Mlinarić pokazuje na bijelu točku. Siguran realizator poslavši golmana u jednu stranu a loptu u drugu je Frančina koji, vidjelo se nakon posljednjeg zvižduka suca, postavlja rezultat Tondach 2. Zelina 0 uz napomenu da je ovo prva pobjeda Tondacha ovog proljeća.    

Nakon ovog susreta Tondachu slijede četiri vrlo bitna susreta. Naime, već u sljedećem kolu, 1. svibnja u 17.30, dolazi im Lukavec, da bi onda uslijedile utakmice s Bistrom u Bedekovčini , Samoborom u Samoboru i potom u Bedekovčini Sava Strmec.   

Ne ulazeći u nikakve kombinacije, a ima ih “mali milijun“, ako se “poklope“ rezultati Tondach bi mogao prestati sanjati već početi živjeti u javi.   

Tondach – Zelina 2:0  

Stadion NK Tondach. Gledatelja: 150. Sudac: Vlatko Mlinarić (Sisak) 7. Pomoćnici: Deverić i Mazal.  

Strijelci: 1:0 Jambrečina (73); 2:0 Frančina (78)  

Tondach: Martinec 6,5; Kralj 6,5; Hendija 6; Mlinarić 6; Borovčak – (6. Videk 6,5); Boronjek 6; Frtalj 6,5; Frančina 6,5; D. Bosec 6 (75. I. Bosec -); L. Jurina 6; Usmiani 6 (58. Jagarčec 7). Trener: Mario Čehulić 6,5.  

Zelina: Bermanec 6; Aremu 6; Gulija 5,5; Miloš 5,5; Garić 6,5; Haramina 5,5; Vuco 5,5; Ljuboja 5,5; Ovčar 5,5 (64. Kordej 5,5 ); Ćorić – ( 32. Sviben  6,5 ). Trener: nema.  

Igrač utakmice: Filip Jagarčec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba