Marija Bistrica

U subotu predstavljanje zbirke pjesama Sanje Mendek “Kaleidoskop”

Objavljeno: 02.11.2016. mladenmandic

Općinska knjižnica i čitaonica iz Marije Bistrice, organizira ove subote predstavljanje zbirke pjesama Sanje Mendek ”Kaleidoskop”. Predstavljanje će se održati s početkom u 17 sati u Općinskoj knjižnici i čitaonici Marija Bistrica, a o zbirci će govoriti autorica. Lektorica knjige i autorica predgovora je Ivančica Tomorad, a knjigu su ilustrirale Nedjeljka Hrbić i Rajka Hrbić.

Prva zbirka

Sanja Mendek rođena je u Zagrebu. Osnovnu školu pohađala je u Mariji Bistrici, a srednju medicinsku u Zaboku. Na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu završila je preddiplomski i diplomski stručni studij sestrinstva. Za sebe kaže da oduvijek voli riječi, pa zato puno čita i pomalo piskara. Ovo joj je prva zbirka pjesama. Do sad je pisala priče za djecu i kratke priče. Objavljivala je u časopisu za kulturu “Hrvatsko zagorje“ i glasilu Svetišta Majke Božje Bistričke “Milosti puna“. Svojim najvećim književnim uspjehom smatra objavljivanje priče “Moja plava džungla“ u čitanci za drugi razred osnovne škole “Radost igre“.

“Susret riječi”

Mendek zadnjih nekoliko godina piše pjesme, a osvojila je treću nagradu za pjesmu “Orasi“ na pjesničkom natjecanju “Susret riječi“ u Bedekovčini 2015. godine. U glazbenom dijelu programa na predstavljanju “Kaleidoskopa”, nastupit će polaznici Glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba