Suradnja Odgojnog doma i KZŽ

U Stubičkim Toplicama počela provedba poludnevnog boravka za djecu i mlade s problemima u ponašanju

Objavljeno: 02.11.2016. mladenmandic

Djelatnici i korisnici Odgojnog doma iz Bedekovčine, u Stubičkim Toplicama obilježili su službeni početak provedbe socijalne usluge poludnevnog boravka, koji provodi Odgojni dom Bedekovčina u suradnji s Krapinsko – zagorskom županijom i zainteresiranim školama. S početkom ove školske godine, u OŠ Stubičke Toplice počele su djelovati dvije odgojne grupe poludnevnog boravka, s ukupno 12 korisnika.

Problemi u ponašanju

Prostor u nekadašnjoj školskoj knjižnici osigurala je škola, a potreban inventar, stručne djelatnike i topli obrok za djecu, koja na ovaj način većinu vremena provode u školi, osigurao je Odgojni dom Bedekovčina. Usluga se pruža djeci i mladima koji su u riziku za razvoj problema u ponašanju ili već imaju razvijene blaže oblike problema u ponašanju i teškoće mentalnog zdravlja. Otvorenju su prisustvovali ravnatelji, pedagozi i psiholozi susjednih škola, centara za socijalnu skrb te zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

Socijalna usluga

Petek je istaknula kako je poludnevni boravak vrlo važna socijalna usluga jer prevenira u budućnosti eventualnu institucionalizaciju i neke veće teškoće kod djece koja su u riziku od nastajanja određenih teškoća. Inače, ovu uslugu bedekovčanski Odgojni dom provodi već od 2014. godine i to u Osnovnim školama u Bedekovčini, Brestovcu Orehovičkom, Maču te od sada i u Stubičkim Toplicama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba