U organizaciji BUMA-e

Sport, glazba i zanimljiva predavanja na osmom “Skoku u jesen”

Objavljeno: 13.10.2016. Jelena Jazbec

Bedekovčanska udruga mladih (BUMA), u suradnji s Osnovnom školom Bedekovčina, Krapinsko – zagorskom županijom, Općinom Bedekovčina i Savjetom mladih općine Bedekovčina, organizira osmu po redu rekreativno – zabavnu manifestaciju, Festival mladih “Skok u jesen”. Manifestacija će trajati tri dana, od petka, 14. listopada, do nedjelje, 16. listopada.

Zaboravljene igre

U petak u 12.15 sati održat će se prezentacija o udruzi i njezinim postignućima, namijenjena učenicima osmog razreda osnovne škole, kako bi ih se potaknulo na uključivanje u rad udruge. U 17 sati svi učenici viših razreda osnovne škole moći će sudjelovati na prezentaciji Luke Smuka, člana BUMA-e, o osnovama i zanimljivostima vezanima uz fotografiju. Obje prezentacije održat će se u Osnovnoj školi Bedekovčina.
Glavni dan festivala je subota. Program počinje u 10.30 sati, prezentacijom minirukometa u dvorani OŠ Bedekovčina, u sklopu koje će mališani imati priliku napraviti prve rukometne korake uz trenere iz RK Bedekovčina. Od 11 sati, na prostoru igrališta OŠ Bedekovčina počinje program za djecu. Svi mališani moći će isprobati pomalo zaboravljene igre, poput mase za oblikovanje za najmlađe, bojanja i crtanja, igre “Humpty Dumpty” s kutijama od cipela, mikada sa štapovima, gađanja mete s ping – pong lopticama, križić – kružića s trčanjem, kuglanja za djecu, raznih društvenih igara, školice i graničara. Dok se djeca igraju, roditelji će imati priliku odmjeriti snage u turniru u jambu, koji počinje u 12 sati. U slučaju kiše, sve će se aktivnosti odvijati u grijanom šatoru na igralištu OŠ Bedekovčina. U 14 sati počinje natjecanje u skoku u dalj u parku OŠ Bedekovčina, a u 15 sati “na pet i pola utrka”. Riječ je o trčanju po mješovitom terenu (asfalt, šljunak, livada, šuma). U 16 sati počinje natjecanje u bacanju kugle. Prijava za pojedinu disciplinu stoji 10 kuna, a u slučaju lošeg vremena, moguća je promjena satnice. Svi natjecatelji natječu se na vlastitu odgovornost. U 18 sati u šatoru će se dodijeliti nagrade, a nakon toga uslijedit će večernji program. Za dobru zabavu pobrinut će se Hellbound, Letargija i Quentin’s dogs. Početak svirke najavljen je za 19 sati.

Ulična košarka

U nedjelju će se u dvorani Srednje škole Bedekovčina održati turnir u uličnoj košarci. Kotizacija za turnir iznosi 200 kuna, prijave se primaju na licu mjesta od 14 do 15 sati, igra se tri na tri, a jedna ekipa može prijaviti najviše tri igrača i jednu zamjenu. U 19 sati u prostorijama Općine Bedekovčina održat će se najvažniji događaj festivala – tribina za mlade na temu “Što mladima treba u općini Bedekovčina”.
– Dođite i dobro se zabavite – poručuju organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba