CILJ JE POBOLJŠANJE KVALITETE UGOSTITELJSKO – TURISTIČKIH KADROVA

PRIJAVITE SE: Ministarstvo turizma osiguralo 350 tisuća kuna za projekte strukovnih škola

Objavljeno: 01.02.2018. JJ

Ministarstvo turizma je s ciljem poboljšanja kvalitete ugostiteljsko – turističkih kadrova i općenito srednjeg strukovnog obrazovanja u turističkom sektoru, objavilo javni poziv namijenjen srednjim strukovnim školama za promociju, jačanje kompetencija i podizanje kvalitete ljudskih potencijala. Ukupno 350 tisuća kuna iz programa bit će dostupno za širok spektar projekata, koji uključuju stvaranja turističkih proizvoda, promocije i uvođenja IT komunikacijskih tehnologija i sl.

Bespovratne potpore

Bespovratne financijske potpore dodjeljivat će se za novi turistički proizvod za jačanje ukupne konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi. Pozivaju se škole da prijavljuju projekte temeljene na povezivanju javnog, civilnog, privatnog sektora i znanosti, pozitivnim učincima u zaštiti okoliša, uvođenju novih tehnologija, uključivanju strateški definiranih posebnih oblika turizma (nautički, zdravstveni, kulturni, poslovni, golf, cikloturizam, ruralni i planinski, eno i gastro, omladinski, socijalni i dr.), zatim za projekte nastale u suradnji s drugim obrazovnim sektorima u svrhu razvoja turizma (IT-elektrotehnika i računalstvo, kreativni, poljoprivreda i prehrana, zdravstvo i socijalna skrb, grafički, umjetnost i dr.) te za nove oblike promocije kao što su branding, uvođenje IT komunikacijske tehnologije (korištenje društvenih mreža, internet) i dr.
Projekte mogu prijaviti srednje strukovne i umjetničke škole čiji su osnivači Grad Zagreb, županija ili Republika Hrvatska, a svaka škola koji se kandidira na projekt, prijavljuje tim koji se sastoji od jednog voditelja projekta (profesor/mentor) i najmanje tri člana (učenika). Iznos zatraženih sredstava može biti najviše 20 tisuća kuna, ukoliko se prijavljuje jedan prijavitelj (škola), odnosno, 40 tisuća kuna ukoliko se prijavljuju dva ili više prijavitelja (partneri).

Do 28. veljače

Od 2009. godine pa sve do 2017. godine Ministarstvo turizma je kroz program Promocija zanimanja sveukupno izdvojilo 3.168.776,89 kuna. Kao pokazatelj uspješnosti samog Programa, prošle su godine od ukupno 15 projekata, odabrana tri najbolja te im je na Danima hrvatskog turizma uručeno posebno priznanje ministra turizma. Javni poziv je otvoren do 28. veljače, a više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata nalazi se na internetskoj stranici Ministarstva turizma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba