BRŽE, VIŠE, JAČE: Pogledajte video isječke i veliku fotogaleriju s 15. jubilarne 'Olimpijade dječjih vrtića' KZŽ

FOTO I VIDEO: U Zaboku se natječe više od 700 mališana – roditelji, najvjerniji navijači ispunili tribine

Objavljeno: 10.05.2024. Milorad Videković

Danas je na Sportskom centru Mladost u Zaboku održan 20. Olimpijski dan dječjih vrtića Krapinsko – zagorske županije, popularna ‘Dječja olimpijada’. Ove godine prijavljeno je 18 vrtića, a natjecalo se oko 700 djevojčica i dječaka predškolskog uzrasta. Osim djece, ukupno je sudjelovalo i 200-tinjak odgajatelja.

Olimpijski dan otvorio je izaslanik župana i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, koji je čestitao svima u ime župana Željka Kolara i poručio da su svi pobjednici.

Šest disciplina

Mali sportaši natjecali su se u nogometu, rukometu, bacanju loptice u daljinu, skoku u dalj iz mjesta, trčanju na 50 metara i štafeti 4 x 25 metara. Brigu o djeci vodilo je više od 200 odgajatelja, 20 sudaca, 15 redara i članovi Izvršnog odbora Sportske zajednice Krapinsko – zagorske županije.

Prijavljene vrtićke ekipe su: Balončica (Hum na Sutli), Bedekovčina, Bubamara (Donja Stubica), Đurmanec, Ivančica (Lobor), Kesten (Klanjec), Konjščina, Maslačak (Krapinske Toplice), Naša radost (Pregrada), Pušlek (Marija Bistrica), Jurek (Gornja Stubica), Rožica (Veliko Trgovišće), Sveti Križ Začretje, Škrinjica (Radoboj), Zlatni dani (Zlatar Bistrica), Zvirek (Stubičke Toplice), Cvrkutići i Šlapica (Oroslavje) te Zipkica 1 i Zipkica 2 (Zabok).

Najbolji rezultat ostvarili su klinci iz Dječjeg vrtića Bubamara (Donja Stubica), drugo mjesto zauzeli su polaznici vrtića Naša radost (Pregrada), dok je treći bio vrtić Zipkica (Zabok).

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek pohvalio je organizaciju natjecanja.

– Sreća je i zadovoljstvo da opet imamo priliku ugostiti dječje vrtiće i djecu iz Hrvatskog zagorja i da se veselimo s njima i njihovim obiteljima. Djeca se vesele, a mi se veselimo gledajući to njihovo veselje – rekao je gradonačelnik Hanžek.

Tajnik Sportske zajednice Krapinsko – zagorske županije Branko Piljek naglasio je da je ovo izuzetno bitno za razvoj djece.

– Pripremili smo šest disciplina (nogomet, rukomet, bacanje loptice u daljinu, skok u dalj iz mjesta, trčanje na 50 metara i štafeta 4 x 25 metara). Ovo je vrlo bitno za djecu i početak uvođenja djece u sport, svjesni smo sjedilačkog načina života i ovo je želja društva da se djeca bave sportom. Naručili smo 1200 medalja, ovo je najbrojnija organizacija u Hrvatskoj – poručio je tajnik Piljek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba