NUJLJEPŠI KEMAUČEK SVIETO: Proslavljen Dan Općine

“Kako Bednja sada izgleda, to je zaista prekrasno! Postignuti su veliki rezultati”

Objavljeno: 10.05.2024. zagorjeinternational

Danas je svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Bednja. Bila je ovo prilika za osvrt na proteklo razdoblje u kojem su realizirani brojni projekti čiji je cilj unapređenje kvalitete života svih mještana, ali i za najavu planova za buduće razdoblje kojih je mnogo.

Prisutne je na početku pozdravio predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Kramarić.

– Dobro došli u najljepši komadić svijeta! Općina Bednja najveća je po površini u Varaždinskoj županiji sa 75,58 kvadratnih kilometara, obuhvaća 25 naselja, 265 zaselaka, a samim time imamo i puno komunalnih izazova. U Općini se kontinuirano i radi i gradi te podržavamo rad svih naših udruga na dobrobit svih mještana. Zahvaljujem se svima koji su dali svoj doprinos u napretku i razvoju našega kraja – rekao je Kramarić.

Načelnik Damir Poljak nabrojao je najvažnije projekte u Bednji.

– Radim ovaj posao iz ljubavi da zajedno s ljudima organiziram i smislim uvjete života koji će biti u skladu s potrebama modernog čovjeka. Svaka odluka i izbor koji se donosi predstavlja izazov, stoga ću se osvrnuti na najvažnije projekte za mještane ovoga kraja. To su izgradnja dječjeg vrtića u Bednji, izgradnja vatrogasnog doma u Vrbnom, energetska obnova i proširenje vatrogasnog doma u Bednji, izgradnja sportskog objekta u Pleši, izgradnja trgova i dječjih igrališta u Bednji, Vrbnu, Cvetlinu, zatim modernizacija nerazvrstanih cesta od gotovo milijun eura, sanacija klizišta, izgradnja rotora u Bednji, javna rasvjeta, projektiranje biciklističke staze, izgradnja polivalentno-kulturnog centra u Bednji, socijalni i zdravstveni projekti, suradnja s umirovljenicima, izrada prostornog plana za izgradnju žičare Trakošćan – Ravna Gora… – kazao je načelnik Poljak.

Tri velike investicije

Varaždinski župan Anđelko Stričak naglasio je tri velike investicije ne samo za Bednju, nego i za cijelo županijsko područje.

– Među prve tri investicije od državnog interesa je proglašenje Parka prirode za područje Ivančice, Strahinjčice, Ravne Gore i Maceljskog gorja. U tom Parku prirode nalazi se i dio Općine Bednja, najljepši hrvatski dvorac Trakošćan, zatim iz Općine Donja Voća najznačajnija špilja na svijetu te iz Lepoglave jedan od ugaslih hrvatskih vulkana zvan Gaveznica. To su lokaliteti koji nam neće dati samo znak raspoznavanja, nego i europsku i svjetsku vidljivost. Druga investicija je vađenje sedimenta iz trakošćanskog jezera, a ove godine obilježavamo i 70 godina Dvora Trakošćan. Odmah ispod dvorca, oko prvog jezera, gradi se šetnica koju će moći obići i osobe u kolicima, a i jedan viseći most. Cijela investicija stoji oko 7,5 milijuna eura. Treća investicija je izgradnja brze ceste Varaždin – Krapina o kojoj se priča posljednjih 30 godina, izvođač je odabran i provodi se faza arheoloških istraživanja – rekao je župan Stričak.

U ime načelnika i gradonačelnika prisutnima se obratio načelnik Općine Mali Bukovac Darko Marković.

– Želim uputiti iskrene čestitke načelniku i svim vijećnicima na svemu što su realizirali u proteklom razdoblju, mi načelnici znamo koliki trud je potreban za realizaciju projekata i moram napomenuti brojne EU projekte u kojima je Općina Bednja u samom vrhu realizacije. Također, želim da rijeka Bednja povezuje naše ljude i udruge – kazao je Marković.

Puno realiziranih projekata

Ratni ministar unutarnjih poslova i rođeni Bednjanec Ivan Jarnjak emotivno proživljava današnji dan.

– Dozvolite mi da čestitam čelnicima Općine i svim vijećnicima na zaista velikim rezultatima koje su postigli. To nije lako napraviti, toliko projekata koje ste realizirali i uspjeli isfinancirati i izgled kakav sad ima Bednja, to je zaista prekrasno. Bravo, dečki, samo nastavite tako! – poručio je Jarnjak.

Plaketu Općine Bednja dobile su Hrvatske ceste i Hrvatske vode, dok su zahvalnicu Općine dobili Dvor Trakošćan, Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije, Nevenka Mravlinčić i Đurđica Krtanjek. U ime nagrađenih obratio se direktor Hrvatskih voda VGO za Muru i gornju Dravu Milan Rezo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba