PROJEKT “MI SMO MALI, ALI SMO VELIKI”

Osnovnoškolci iz Oroslavja, Gornje Stubice i Marije Bistrice na radionici učili o dječjim pravima i obavezama

Objavljeno: 01.02.2018. JJ

U sklopu projekta “Mi smo mali, ali smo veliki”, koji provodi Udruga mladih Feniks u suradnji s Osnovnom školom Oroslavje, Osnovnom školom Matije Gupca Gornja Stubica i Osnovnom školom Marija Bistrica, a čiji je cilj zaštita prava djece te njihovo unapređenje i promocija kako bi se omogućilo aktivno sudjelovanje djece u lokalnoj zajednici, krajem prošlog polugodišta održane su radionice “Dječja prava i obveze” u Osnovnoj školi Oroslavje, Osnovnoj školi Matije Gupca Gornja Stubica i Osnovnoj školi Marija Bistrica. Na radionicama su učenici upoznati s Konvencijom o pravima djeteta i temeljnim pravima koje proizlaze iz nje te ostalim dokumentima i institucijama koje štite njihova prava.

Igra Memory

Cilj radionice bio je educirati djecu o njihovim pravima i važnosti redovnog ispunjavanja obveza te je naglašeno da jedni drugima moraju međusobno pomagati u zaštiti tih prava. Također, učenici su naučili da sva prava vrijede jednako za sve, nitko ih ne smije kršiti ili im oduzeti ta prava. Kako bi radionica bila zanimljivija, osim teorijskog djela, učenici su na kraju radionice sudjelovali i u praktičnom radu kroz igru “Memory”, kroz koju su provjerili i utvrdili naučeno na radionici.
U sklopu projekta “Mi smo mali, ali smo veliki”, koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, osim navedenih radionica, djeca će se putem različitih edukativno – informativnih radionica informirati o svojim pravima i obvezama, važnosti prihvaćanja različitosti i razvijanja tolerancije te oblicima i mogućnostima dječjeg sudjelovanja.

Razvoj i izgradnja

Kroz aktivnosti u sklopu projekta, omogućit će se djeci, kao najmaštovitijem segmentu društva, da aktivno sudjeluju u njegovom razvoju i izgradnji, uz istodobno senzibiliziranje javnosti o ovoj tematici i naglašavanje važnosti i potrebe poštivanja prava djece na izražavanje i sudjelovanje u svim onim pitanjima koja se tiču poboljšanja kvalitete njihova života.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba