OBILJEŽEN POČETAK MOTOCIKLISTIČKE SEZONE: U Bedekovčini održan tradicionalni blagoslov motociklista i motora

Kod crkve svete Barbare okupilo se dvije tisuće ljubitelja vožnje na dva kotača iz cijele RH i inozemstva

Objavljeno: 25.04.2022. zagorjeinternational

Već tradicionalno na “Bijelu nedjelju”, u Bedekovčini je kod crkve svete Barbare održan blagoslov motociklista i motora, čime je i svečano obilježen početak nove motociklističke sezone. Na blagoslovu je bio velik broj posjetitelja, a oko 2000 motociklista došlo je iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva.

Neposredan kontakt

Policijski službenici PU krapinsko – zagorske su i ove godine sudjelovali na otvorenju sezone i blagoslovu motociklista te provodili preventivno – edukativne i promidžbene aktivnosti o sigurnom sudjelovanju u prometu i ostvarili neposredan kontakt sa sudionicima, te su promicali poželjno i sigurno ponašanje motociklista u prometu.

Na postavljenom info-pultu dijelili su promidžbene materijale te su kroz razgovor savjetovali i upoznavali vozače sa zakonskim propisima (upravljanje motociklima propisnom i prilagođenom brzinom, korištenje zaštitne kacige i motociklističke opreme, nepropisno pretjecanje i obilaženje sa naglaskom da nikako ne upravljaju motociklima ako su konzumirali alkoholna pića), pri čemu su i ukazivali na posljedice prometnih nesreća. Na otvorenju sezone i blagoslovu motociklista sudjelovali su i prometni motociklisti Mobilne jedinice prometne policije Uprave za javni red i sigurnost Ravnateljstva policije.

Početkom sezone vožnje motocikla, mopeda i bicikla, zagorski policijski službenici posebnu će pozornost usmjeriti na sigurnost najrizičnijih i najranjivijih kategorija sudionika u cestovnom prometu, među koje spadaju i vozači ove kategorije.

Pojačane mjere

Također će se uz redovite kontrole i akcije pojačanog nadzora vozila, poduzeti i pojačane preventivno – represivne mjere prema vozačima motocikla, mopeda i bicikla, te će se pri obavljanju redovne službe, kao i organiziranja zasebnih akcija, maksimalno nadzirati i sankcionirati prekršaji tih kategorija vozača, poput prekoračenja brzine, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, oduzimanja prednosti prolaska, nepropisnog obilaženja, pretjecanja i mimoilaženja, vidljivosti registarske oznake, nepoštivanja odredbi o kretanju biciklista (biciklistička staza ili traka, kretanje uz desni rub kolnika), nenošenja reflektirajućeg prsluka, odjeće ili oznake, noću i danju u uvjetima smanjenje vidljivosti. Sankcionirat će se i svi drugi prekršaji kojima vozači motocikla, mopeda i bicikla dovode u opasnost prvenstveno sebe, a i druge sudionike u prometu, najavili su iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba