U Zlatar Bistrici održan državni turnir Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske

ZAGORKE OSTVARILE VRHUNSKE REZULTATE: Zlatarbistričankama šest zlata i jedno srebro, Alinama iz Mača dva zlata, srebro i bronca, a Stubičankama srebro i bronca

Objavljeno: 25.04.2022. zagorjeinternational

U zlatarbistričkoj školskoj sportskoj dvorani Zlatice, u subotu je održan 38. državni turnir Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske, na kojem je sudjelovalo više od 550 mažoretkinja iz 18 timova Saveza iz cijele Hrvatske, među kojima i tri zagorska predstavnika – mačanske mažoretkinje “Alina“, Stubičke mažoretkinje “Shelly“ i domaćini turnira, Zlatarbistričke mažoretkinje.

Zlatarbistričke mažoretkinje postale su državne prvakinje u šest kategorija (classic štap juniori, defile pom-pon kadeti, defile pom-pon seniori, velika formacija pom-pon juniori, velika formacija pom-pon odrasli, velika formacija mix kadeti) te osvojile titulu viceprvakinja u kategoriji velika formacija mix seniori.

-Veliko hvala svim roditeljima i prijateljima na podršci i pomoći oko pripreme za turnir. Uz uvježbavanje sedam koreografija sa 60 djevojčica, organizacija i domaćinstvo turnira za tisuću ljudi zaista nije lagan zadatak, no, uz pomoć i podršku naših roditelja zaista nije bilo problema. Sljedećih nekoliko dana imamo odmor, a onda krećemo s pripremama za Europsko prvenstvo mažoretkinja koje nas očekuje krajem lipnja u Zadru – kazale su trenerice zlatarbistričkih mažoretkinja Laura Čehulić, Marcela Čehulić i Mirela Horvatić.

Kadetkinje Stubičke mažoretkinje “Shelly“ osvojile su drugo mjesto u kategoriji classic štap defile te seniorke treće mjesto u kategoriji velika formacija batonflag. Mačanske mažoretkinje “Alina“ kući su se vratile s dvije zlatne medalje u kategoriji veliki štap kadeti i veliki pom-pon seniori, srebrnom medaljom u kategoriji veliki štap seniori te brončanom medaljom u kategoriji classic pom-pon kadeti (mlađi).

Turnir se održao pod pokroviteljstvom Općine Zlatar Bistrica, a službenom otvorenju turnira prisustvovala je i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek. Najboljim timovima turnira medalje i pehare uručila je zlatarbistrička načelnica Vesna Mikulec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba