“LJETO U MARIJI BISTRICI”: Završeni “Dani folklora i zabave” na Lazu, ovog tjedna proslava svetkovine Majke Božje Bistričke i Dana općine

PRIPREMITE SE ZA ODLIČAN PROVOD: Na “Bistričkoj noći” u subotu nastupaju Prava ekipa i Gazde, u nedjelju na rasporedu koncert duhovne glazbe

Objavljeno: 08.07.2019. zagorjeinternational

U nedjelju su završili “Dani folklora i zabave Laz 2019.”, koji su se održavali od petka, u sklopu manifestacije “Ljeto u Mariji Bistrici” i u organizaciji KUD-a Laz. Zadnjeg dana na programu je bio Dan dječjeg stvaralaštva. Uz domaći KUD, nastupili su i KUD “Lovro Ježek” Marija Bistrica, KUD “Meteor” Hrašćina, KUD Golubovec i KUD “Sveta Jana”. Za završnu zabavu zadužen je bio Dinacordi Luna band.

Stotinjak planinara

Istog dana Planinarsko društvo “Grohot” Marija Bistrica organiziralo je još jedan pohod Planinarskom obilaznicom oko Marije Bistrice. Šetnicu “Za dušu i tijele – Mirko Fulir” ove je godine obišlo stotinjak planinara iz 14 društava. Nakon obilaska, domaćini su organizirali i druženje na nogometnom igralištu NK Mladost. Na središnjem bistričkom trgu održana je pak manifestacija ”Za svakog hodočasnika jedan štrukel”, uz prezentaciju izrade bistričkih štrukli, te njihovu prodaju u humanitarne svrhe, za što su se pobrinule članice Udruge ”Hrvatska žena” Marija Bistrica. U sklopu programa nastupile su ”Šarene loptice”.

Procesija sa svijećama

Program manifestacije nastavlja se i ovog tjedna, pa je tako u četvrtak na rasporedu svečana sjednica Općinskog vijeća Marije Bistrice. Toga dana počinje i župno obilježavanje svetkovine Majke Božje Bistričke, misom kod kapelice sv. Benedikta u Podgorju Bistričkom. U petak u predvečerje svetkovine, u 20.30 sati, počinje procesija s gorućim svijećama od crkve na otvorenom do Vinskog Vrha, gdje će u 22 sata prvu svetu misu svetkovine MBB predvoditi vlč. Ivan Grbešić, upravitelj Župe Pohoda BDM Sisak. Na samu svetkovinu, 13. srpnja, svete mise su u 7.30, 9, 11 i 18 sati. U subotu je od 20 sati na rasporedu i tradicionalna “Bistrička noć”. Atmosferu će zagrijati TS Prava ekipa, a glavni gosti su legendarne Gazde. Tu je i ponuda kolača Udruge “Hrvatska žena” Marija Bistrica, lovački gulaš Lovačkog društva “Fazan”, fiš paprikaš Športskog ribolovnog društva “Šaran” i ponuda vina Udruge vinogradara Marija Bistrica. U nedjelju pak 20. rođendan slavi Radio Marija Bistrica. U 18 sati na rasporedu je sveta misa u Bazilici MBB, a u 20.30 sati, kod 12. postaje bistričke kalvarije, koncert duhovne glazbe uz 20 godina RMB-a. Nastupaju Božja slava band i Petar Buljan iz Božje pobjede.

FOTO: Radio Marija Bistrica

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba