Na odjelu kojem je Baby Lasagna donirao novce vlada pravo veselje, mališani ga pozvali da ih posjeti

VIDEO: “Da dođe, pitao bi ga koji mu je auto najbolji te voli li pohance”

Objavljeno: 20.05.2024. zagorjeinternational

U Zavodu da za dječju onkologiju i hematologiju “Dr. Mladen Ćepulić” pri Klinici za dječje bolesti Zagreb djelatnici se svim silama trude uljepšati bolničke svim pacijentima koji prolaze kroz višemjesečno i zahtjevno liječenje, a posebice najmlađima. 

Podsjetimo, zavod je to kojem je Baby Lasagna svojom odlukom donirao 25.000, od ukupno 50.000 eura koje mu je dodijelila Vlada RH za izvrstan plasman na Eurosongu i promociju Hrvatske.

– Radosni smo i beskrajno zahvalni što promovira neke temeljne vrijednosti: empatiju, brigu za druge, skromnost, razumijevanje. Lijepo je vidjeti da netko koga krase te osobine razmišlja o potrebitima. To nam je i najvažnije u cijeloj ovoj priči i služi kao vrijedan primjer za naše najmlađe, a vjerujem i svima drugima. Radovalo bi nas da nam dođe u posjet, ali smo svjesni da je iza njega stresan i izazovan period i da mu treba odmor. Razumiju to i djeca, a ovo što je učinio za naš zavod već je samo po sebi dovoljno. No, kako god, kad god dođe, dobro nam je došao – kaže psihologinja Sara Lulić Kujundžić za 24sata

Nevjerojatno uzbuđenje

Dodala je kako se informacija o donaciji brzo proširila bolničkim hodnicima, pa je zavladalo nevjerojatno uzbuđenje, a iz svih soba čuli su se Lasagnina pjesma i smijeh.

Cijelo je osoblje bilo oduševljeno njegovom gestom, a vijest je razveselila čak i roditelje i djecu koja više nisu na liječenju.

– Razbila je rutinu, unijela dašak pozitive i veselja, a velika je stvar već i to što netko misli na djecu koja se nose sa zahtjevnom bolesti i liječenjem. Svijest o ovom odjelu bi se trebala širiti stalno. Jer u tim sobama su iznimno hrabri roditelji i djeca koji su primjer strpljenja, snage, hrabrosti i od kojih svaki dan nešto možemo naučiti – dodala je psihologinja.

– Taj izniman mladi čovjek razveselio je djecu koja su na ozbiljnom liječenju i koja imaju različite nuspojave vezane uz liječenje. Baby Lasagna stvarno je unio optimizam našoj djeci i želimo mu poručiti da ga čekamo i da ga podržavamo – rekla je pročelnica zavoda, prof. Jasminka Stepan Giljević. 

Jedan od malih pacijenata, Antonio (7), otkrio je da mu je Baby Lasagna najdraži pjevač, a kada bi ga pjevač došao posjetiti u bolnicu, pitao bi ga koji mu je auto najbolji te voli li pohance. 

Ovaj je Zavod inače referentni centar za solidne tumore dječje dobi.

– Na odjelu ih je trenutno 14, a u dnevnoj bolnici danas više od 30. U Hrvatskoj se svake godine dijagnosticira od 150 do 200 novih slučajeva djece s malignim oboljenjima. Posebnost kod nas je što jedan od roditelja uz dijete može biti 24 sata, imamo vrtić i osnovnu školu, a volonteri iz udruge Krijesnica dolaze djeci ispuniti vrijeme vikendom. Na ovom odjelu sve uloge su važne, od tete spremačice do liječnika – dodaje Lulić Kujundžić.

Koliko je sve ovo djeci promijenilo svakodnevicu, možete pogledati u videu OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba