Mladić u Ivancu naručivao drogu na ime svoje majke

Objavljeno: 20.05.2024. zagorjeinternational

Službenici Policijske uprave varaždinske prošlog su petka, na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražili dom i druge prostorije kojima se koriste 55-godišnjak, 22-godišnjak i 48-godišnjakinja s prebivalištem na području Ivanca.

Prilikom pretrage pronađeno je ukupno 89 grama bijele praškaste materije nalik na drogu amfetamin, 277 komada tableta anaboličkih steroida, četiri staklene bočice anaboličkih steroida, sto komada tableta nalik na drogu ecstasy, zatim dvije automatske puške, 2653 komada streljiva raznog kalibra, 16 spremnika za automatsku pušku, više komada različitih dijelova oružja te novčani iznos od 1280 eura u raznim apoenima.

Također je prilikom pretrage, unutar nezaključanog ormara namijenjenog za sigurno čuvanje oružja i streljiva u vlasništvu 55-godišnjaka pronađen pištolj s pripadajućim spremnikom u kojem se nalazilo osam komada streljiva te je u istom ormaru pronađeno i 264 komada streljiva različitog kalibra, a koje je neovlašteno posjedovao bez prijavljivanja nadležnom tijelu u zakonskom roku.

Tijekom nastavka kriminalističkog istraživanja u subotu, 18. svibnja, u prostorijama PU varaždinske, na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga pismovne pošiljke adresirane na ime 48-godišnjakinje, kojom prilikom je od iste oduzeto ukupno 106 komada tableta droge ecstasy.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 22-godišnjak unazad nekoliko mjeseci putem interneta na kućnu adresu, na ime i prezime svoje 48-godišnje majke, naručivao različite vrste droga i anaboličkih steroida namijenjenih daljnjoj prodaji na ilegalnom tržištu, čime je počinio kaznena djela ‘Neovlaštena proizvodnja i promet drogama’ iz članka 190. st. 2. Kaznenog zakona te ‘Neovlaštena proizvodnja i promet tvari zabranjenih u sportu’ iz čl. 191.a st. 1 KZ-a. Mladić je uhićen i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske, nakon čega je jučer ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu te je po ispitivanju pušten na slobodu.

Policijski službenici PU varaždinske protiv 55-godišnjaka također podnose optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te nastavljaju kriminalističko istraživanje u svezi utvrđivanja svih okolnosti vezanih uz nedozvoljenu nabavu i posjedovanje automatskog oružja te veće količine streljiva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba