Čini se da je sve riješeno

Plenković predao Milanoviću 78 potpisa i dobio mandat za sastavljanje Vlade

Objavljeno: 10.05.2024. zagorjeinternational

Predsjednik Zoran Milanović primio je šefa HDZ-a Andreja Plenkovića koji mu je donio potpise 78 zastupnika. Milanović mu je dao mandat za sastavljanje Vlade, prenosi Index.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić ranije je objavio da će Plenković predati Milanoviću potpise zastupnika u Hrvatskom saboru koji čine novu parlamentarnu većinu. Nakon sastanka je potvrdio da je Plenković dobio mandat za sastavljanje Vlade.

Iz Milanovićeva ureda stiglo je priopćenje povodom povjeravanja mandata Plenkoviću za sastav nove Vlade.

– Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović donio je Odluku o povjeravanju mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske kojom je, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru, mandat za sastavljanje Vlade RH povjerio Andreju Plenkoviću. Odluku o povjeravanju mandata za sastavljanje Vlade RH predsjednik Milanović je danas i uručio Andreju Plenkoviću na sastanku održanom u Uredu Predsjednika Republike čime je Andrej Plenković postao mandatar za sastavljanje Vlade RH. Prije nego što mu je predsjednik Milanović povjerio mandat za sastavljanje Vlade RH, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković predao je Predsjedniku Republike potpise 78 izabranih zastupnika u Hrvatski sabor čime je dokazao da uživa povjerenje većine svih zastupnika. Prema Odluci o povjeravanju mandata za sastavljanje Vlade RH, odmah po sastavljanju Vlade, a najkasnije u roku od 30 dana od prihvaćanja mandata, mandatar Andrej Plenković dužan je program Vlade i Vladu predstaviti Hrvatskom saboru i zatražiti glasovanje o povjerenju – poručili su iz Milanovićeva ureda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba