Ovi ‘Picoki’ su stvarno spremni za još jednu obranu od Turaka

BONNIE I CLYDE: Par iz Podravine pribavio pozamašni arsenal oružja. Sve im uzela policija

Objavljeno: 17.05.2024. zagorjeinternational

Đurđevački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 42-godišnjakom i 35-godišnjakinjom s đurđevačkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. 

– Sumnja se da su osumnjičeni neovlašteno nabavili i posjedovali oružje, streljivo i eksplozivne tvari. Na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga obiteljskih kuća i automobila koje koriste osumnjičeni te je oduzeta jedna puška, ručna bomba, 1250 komada raznog streljiva, 19 komada signalnih metaka, 16,5 metara sporogorećeg štapina, 700 grama baruta, dvije formacijske cijevi za vatreno oružje, spremnik za automatsku pušku, upaljač za ručnu bombu, dva komada specijalnih upaljača, te jedan detonacijski i jedan vježbovni upaljač – stoji u priopćenju Policijske uprave koprivničko – križevačke. 

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari protiv osumnjičenih će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba