NAČELNIK BELOŠEVIĆ: Dođite u što većem broju!

ĐURMANEC: Dani Općine su pred vratima, slavit će se cijeli tjedan!

Objavljeno: 19.04.2024. zagorjeinternational

Općina Đurmanec, Župa svetog Jurja Đurmanec i Osnovna škola Đurmanec slave svoje dane te je tim povodom pripremljen bogat program.

Obilježavanje će trajati tjedan dana, a započet će u sportskom duhu u subotu, 20. travnja, Kupom općine u sportskom ribolovu u Tugonici koji će trajati od 7 do 13 sati.

Utorak i srijeda

Utorak, 23. travnja, bit će prepun svečanih događanja. Naime, u 8 sati i 30 minuta bit će zapaljene svijeće za poginule branitelje, a već u 9 sati u Osnovnoj školi Đurmanec na redu je kulturno-umjetnički program djece Dječjeg vrtića Đurmanec i učenika đurmanečke škole. U 11 sati slijedi svečana misa u Crkvi svetog Jurja kojoj će prethoditi svečana pucnjava kuburaša. Kuburaši će zapucati i u 12 sati te u 16 sati i 45 minuta, odnosno 15 minuta prije početka svečane sjednice Općinskog vijeća povodom obilježavanja Dana Općine. Svečana sjednica održat će se u Osnovnoj školi Đurmanec s početkom u 17 sati.

U srijedu, 24. travnja, u središtu događanja bit će djeca. U đurmanečkom Dječjem vrtiću bit će održan Dan otvorenih vrata te će mališani tom prilikom izložiti svoje radove na temu ‘Moj Đurmanec’. U 17 sati na rasporedu je predstava za djecu ‘Ježeva kućica’, a od 17:30 do 18:30 djeca će sudjelovati na tradicionalnim radionicama na sljedeće teme: Pušlek, Zmaj svetog Jurja, Jurjevska kitica, Bakine lutkice i Kinč.

Četvrtak i petak

Program se nastavlja u četvrtak, 25. travnja, ocjenjivanjem vina vinara općine Đurmanec u Zadružnom domu Hromec s početkom u 17 sati.

U petak, 26. travnja, u 17 sati ispred Osnovne škole bit će održano nekoliko radionica DND-a Đurmanec na temu: ‘Kak je negdar bile, kak se u Đurmancu zabavljale, jele i pile’. Riječ je o spoju tradicijskih igara, običaja, jela i pića. Najmlađi će tako moći sudjelovati u pričaonici i čuti legendu o svetom Jurju, a na kreativnoj radionici izrađivat će cvijeće od krep papira. Tu je i seoska olimpijada, odnosno sportske igre koje će uključivati gađanje lukom i strijelom, gađanje limenki, prenošenje vode, praćku i preskakanje bale sijena. Uz to, svi prisutni moći će svratiti na štand s tradicijskom hranom i pićem, gdje će se moći ponuditi zlijevkom, gibanicom, jabučnim kolačem, orasima, jabukama, kockama šećera, sport keksima i jabučnicom.

Subota

Brojna zanimljiva događanja donosi i subota, 27. travnja. U 9 sati počinje natjecanje u streljaštvu na glinene golubove i zračnom puškom na streljani Lovačkog društva ‘Macelj’ Đurmanec. U popodnevnim satima u đurmanečkoj školi održat će se turnir u beli s početkom u 16:30, zatim šahovski turnir za amatere, neregistrirane igrače, s početkom u 17 sati, a potom i malonogometni kup u organizaciji SD-a Đurmanec koji će početi u 18 sati.

Načelnik Damir Belošević poziva mještane da se u što većem broju pridruže događanjima kako bi se zajedno zabavili i uz ugodno druženje proslavili Dane Općine, Župe i Osnovne škole.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba