Općina Kumrovec prijavila se na javni poziv za izradu prostornih planova nove generacije “ISPU sustav“. Načelnik Šplajt:

“Zahvaljujući ulasku u projekt ubrzat ćemo postupak izdavanja građevinskih dozvola“

Objavljeno: 16.04.2024. zagorjeinternational

Općina Kumrovec nedavno se prijavila na javni poziv za izradu prostornih planova nove generacije koji je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i državne imovine.

– Među prvima smo koji provode novi sustav korištenja prostornih planova nove generacije, tzv. ePlanove. Nakon mjeseci priprema uspješno smo se javili na izmjene i dopune Urbanističkog plana i uređenja poslovne zone ukupne vrijednosti 50.000 eura, 100 posto financiranih iz EU fondova. Isto tako i smo se javili za 4. izmjenu i dopunu Prostornog plana uređenja Kumrovca – Jug i kompletne vizure Kumrovca, u ukupnom iznosu 20.000 eura, također 100 posto financirano iz EU fondova – pojasnio je načelnik Šplajt. 

načelnik Robert Šplajt

Ulazak u ovaj projekt od velikog je značaja za Kumrovec jer se njime otvaraju nove mogućnosti:

– Ulazimo u novu priču gdje će biti veća mogućnost e-projektiranja, dobivanja e-građevinskih dozvola te bolju posloženost svih naših zona – gospodarske, trgovačke, stambene i hotelijersko-turističke. Sve će to bolje funkcionirati, i što je najbitnije, brži je postupak izdavanja građevinskih dozvola. Rok izrade svih planova je godinu dana. Dakle, sljedeće godine bit će ispunjeni svi zahtjevi što se tiče privatnih zahtjeva i ono što je najbitnije, daljnji razvoj Općine Kumrovec – dodao je načelnik. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba