Održana Mala godišnja skupština DVD-a Zabok

“Ponosan na sve koji toj djeci nastoje približiti ljubav prema vatrogastvu”

Objavljeno: 16.04.2024. zagorjeinternational

U prostorijama DVD-a Zabok je u subotu održana Mala godišnja skupština. Uz djecu i mladež domaćina, stigli su i pobratimsko društvo PGD Rogaška Slatina te društva s područja Vatrogasne zajednice grada Zaboka – DVD Pavlovec, Špičkovina i Gubaševo. 

U Radno predsjedništvo izabrana je Maja Jerneić kao predsjednica koja je vodila skupštinu, a uz nju su izabrani Ema Sinković kao član, a koja je pročitala izvješće o radu i Marta Lež kao zapisničar.

Pozdravne riječi dobrodošlice uputio je predsjednik DVD-a Zabok Želimir Lež koji je istaknuo kako svako ulaganje u djecu, predstavlja ulaganje u bolju budućnost kroz svih ovih sto godina djelovanja. 

– Posebno sam ponosan na sve svoje suradnike i mentore koji toj djeci nastoje približiti ljubav prema vatrogastvu osobito u ovo izazovno vrijeme kada djeca i mladi imaju bogatu lepezu ponude izvannastavnih aktivnosti – rekao je Lež.

Na Skupštini su se djeca osvrnula na svoja postignuća tijekom protekle godine. Vidjela se želja za vježbanjem i nadamo se da će i ubuduće biti tako, istaknuto je u izvješću. 

U tom smislu organizirala su se i realizirala brojna događanja: 

– 26. ožujka održala se dječja skupština. 

– 24. lipnja organizirano je zajedničko druženje djece i mladeži pobratimskih društava PGD Rogaška Slatina i DVD Prišlin Hum. 

– 29. srpnja odrađen je prvi nastup na Kupu Sveta Ana u Odranskom Obrežu, gdje su uz dobar rezultat stečena i nova poznanstva.

– 19. kolovoza održano je natjecanje djece i mladeži u Đurmancu s kojeg su se kući vratili s dva pehara, dječaci – 3. mjesto i djevojčice – 3. mjesto.

– 26. kolovoza 2023. godine održan je tradicionalni 13. Memorijal Marko Piljek. Na natjecanju sudjelovale su dvije dječje muške ekipe.

– 14. rujna sudjelovali su, uz operativce, na projektu “Program prometne kulture za naše najmlađe“ na igralištu kod osnovne škole Zabok. 

– 23. prosinca uoči božićnih blagdana organizirano je i zajedničko druženje i kićenje bora u dvorani DVD-a Zabok, te je župnik Branko Risek najmlađima podijelio darove. 

– Prije svega veliku su zahvalu uputili svim članovima DVD-a Zabok na silnoj potpori u radu, predsjedniku Želimiru Ležu, zapovjedniku Željku Tršinskom, zamjeniku predsjednika Tihomiru Tršinskom, roditeljima, ali su najveću zahvalu uputili mentorici Aniti Lež koja ih s velikom majčinskom ljubavlju i brižljivošću okuplja te ima strpljenja, ali im omogućuje i da jednog dana budu izgrađene odrasle osobe koje će, kad za to dođe vrijeme, preuzeti aktivne uloge u zabočkom DVD-u – stoji u izviješću sa skupštine.

Iz ovog izvješća je vidljivo da su planirane aktivnosti i programi odrađeni prema planu i programu, što je još jedan od dokaza dobre organiziranosti mentora prije svega, ali i samog rukovodstva DVD-a Zabok. 

Uslijedilo je prihvaćanje izvješća, kao i usvajanje plana rada za 2024. godinu koji su jednoglasno usvojeni. 

S obzirom na to da ove godine Društvo slavi 100 godina postojanja, dodijeljene su Plakete:

– Djeci i mladeži Pobratimskog društva PGD-a Rogaška Slatina,

– Djeci i mladeži Prijateljskog društva DVD-a Špičkovina,

– Djeci i mladeži Prijateljskog društva DVD-a Gubaševo,

– Djeci i mladeži Prijateljskog društva DVD-a Pavlovec.

Uslijedile su još pozdravne riječi gostiju te domjenak i druženje djece s prigodnim sadržajima namijenjenim njihovoj dobi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba