"Nigdje kod nas i u regiji takve stvari se ne smiju događati", poručuje srpski predsjednik

Vučić oštro osudio napad na mlade Hrvate u Srbiji: “To je nedopustivo!”

Objavljeno: 16.04.2024. zagorjeinternational

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić osudio je napad na hrvatske državljane u Pančevu ocjenjujući ovaj izgred nedopustivim i nečim što se ne smije događati u budućnosti, prenosi Hina.

– Najprije da kažem kako je to nedopustivo. Najoštrije osuđujem napad i oni koji su učinili nešto takvo moraju odgovarati – rekao je Vučić u Mostaru govoreći na ceremoniji otvaranja Međunarodnog sajma gospodarstva.

Dodao je kako su ga o tome incidentu izvijestili iz hrvatskog izaslanstva koje predvodi premijer Andrej Plenković, a koje je nazočno na ovoj ceremoniji.

– Nigdje kod nas i u regiji takve stvari se ne smiju događati – naglasio je srpski predsjednik. On smatra kako je potrebno jačati međusobno povjerenje i graditi odnose s više iskrenosti u hrvatsko-srpskim i bošnjačko-srpskim odnosima.

Podsjetimo, četvorica hrvatskih mladića napadnuta su, a dvojica i teško pretučena 13. travnja u Pančevu. Napadnuta su i dvojica Srba koji su stali u obranu hrvatskih mladića. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova uputilo je oštar prosvjed Srbiji zbog ovog incidenta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba