Rok valjanosti istekao je još u prosincu

GROZNO: Na policama trgovačkog lanca snimljena tjestenina s crvima

Objavljeno: 16.04.2024. zagorjeinternational

Trgovački lanac prodaje tjesteninu kojoj je istekao rok trajanja i u kojoj su se razmnožili crvi, piše Danica

Na to su upozorili iz udruge za zaštitu potrošača “Halo, inspektore” koji su otkrili kako je riječ o tortelinima s pršutom marke Alibert koje putem trgovačkog lanca Plodine na tržište stavlja Intercommerce iz Umaga. 

Rok valjanosti je prošao u prosincu, tijesto se raspalo, unutar pakiranja razmnožili su se crvi, ali se proizvod i dalje uredno prodaje. Iz “Halo, inspektore” mole potrošače na povećanu pozornost kod kupovine Aliberti tortelina u pakiranju od 250 grama s oznakama L088 B i L078 B. 

– Nakon naše objave o Alibert suhim tortelinima (s mesom i s pršutom) koji su se raspali, u sebi sadrže crve i nisu više za konzumaciju čak ni poslije termičke obrade, prema Plodinama je promptno reagirao i distributer te tjestenine za Hrvatsku, tvrtka “Intercommerce” iz Umaga: S obzirom na to da mi robu dostavljamo samo s ispravnim rokovima molimo da odmah povučete iz prodaje takve stare proizvode – zatražili su od trgovačkog lanca Plodine povlačenje tih serija. 

– Prema nama dostupnim informacijama iz Plodina, u tijeku je povlačenje iz prodaje te dvije sporne serije suhih tortelini Aliberti – poručili su danas iz “Halo, inspektore”. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba