Ljudi se pitaju je li riječ o šali

Popularni modni brend izbacio narukvicu koja izgleda kao selotejp i košta 3700 eura

Objavljeno: 15.04.2024. zagorjeinternational

Najnoviji modni dodatak koji je na tržište izbacila luksuzna francuska modna kuća Balenciaga navodno košta oko 3700 eura, a riječ je o prozirnoj narukvici koja je inspirirana ljepljivom trakom i dio je kolekcije Gaffer Bangle za jesen/zimu 2024., piše Fenix magazin.

Narukvica je predstavljena u ožujku na pariškom Tjednu mode.

Inače, u trgovinama je cijena takve ljepljive trake između dva do pet eura, ali naravno bez popularnog Balenciaginog loga. Njemački mediji pišu kako službena cijena narukvice još nije objavljena, ali se navodno kreće oko 4000 američkih dolara (približno 3685 eura).

Na društvenim mrežama se dijele video zapisi i fotografije ove narukvice. Izazivaju smijeh korisnika te se mnogi pitaju je li riječ o šali. No, mediji pišu, kako je ovaj potez slavne modne kuće sasvim ozbiljan te narukvica postoji u njihovoj kolekciji.

Korisnici interneta zgroženi su idejom da bi velika modna kuća jednostavno pretvorila običan kućni predmet u nešto što bi trebao biti lijep modni dodatak. Mnogi su pisali kako im se čini da brend pokušava od siromaštva napraviti estetiku, a jedan komentator je napisao kako je bogatim ljudima toliko dosadno da se žele osjećati siromašnima.

Svi Balenciagini proizvodi, uključujući i ovaj, ideja su njihovog kreativnog direktora Demna Gvasalia, a poanta je transformacija svakodnevnih u luksuzne proizvode što već godinama podiže prašinu u modnim kuloarima. Ova modna kuća već je imala neobične kreacije kao što su torba koja izgleda kao vreća za smeće, suknja-ručnik, torbica-čipsa, istrošene tenisice…Modni stručnjaci ističu kako se velik broj tih proizvoda pojavljuje na tržištu upravo iz razloga da bi se o njima pričalo kao što se sad priča o ovoj narukvici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba