Ponovno će u zraku biti saharski pijesak

USKORO PROMJENA: Još danas će na kopnu biti toplije nego na Jadranu

Objavljeno: 09.04.2024. zagorjeinternational

I danas će biti jako vruće u unutrašnjosti, no već od sutra dolazi do malog pada temperature pa će Jadran biti topliji od kopna. 

Prema prognozi DHMZ-a, danas se očekuje pretežno sunčano, na zapadu zemlje prema kraju dana s više oblaka. Puhat će slab i umjeren jugozapadni i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura bit će od 25 do 30, duž obale i na otocima te u gorskoj Hrvatskoj između 21 i 26 Celzija. A od danas se nad Hrvatskom očekuje i saharski pijesak. 

Djelomice sunčano, a u unutrašnjosti osjetno svježije očekuje se sutra, prema prognozi DHMZ-a. 

Uz promjenljivu naoblaku, malo kiše moguće je uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu, osobito na otvorenom moru. 

Zapuhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u višim predjelima s olujnim udarima. 

Prema podacima DHMZ-a, jučer je na moru ponegdje bilo i 18 stupnjeva, dok je u Ogulinu bilo čak 28, a u Gospiću 26. 

Kako piše DHMZ, stabilni atmosferski uvjeti nad našim će krajevima i dalje podržavati razmjerno povoljne biometeorološke prilike na području većeg dijela zemlje. Ipak, zbog iznadprosječnih temperatura zraka kroničnim bolesnicima savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora. 

Južina na područjima uz Jadran te, u drugom dijelu dana, prolazna naoblaka na zapadu zemlje kod osjetljivijih meteoropata mogu uzrokovati razdražljivost te smanjiti koncentraciju i radnu učinkovitost. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba