Mladić se bori za život

Šef splitske policije podnio ostavku. Sin mu je sudjelovao u prebijanju mladića

Objavljeno: 07.04.2024. zagorjeinternational

Splitsko-dalmatinska policija priopćila je kako je dosadašnji načelnik te policijske uprave Slobodan Marendić podnio ostavku. Naime, jedan od njegove trojice sinova u noći s petka na subotu sudjelovao je u premlaćivanju mladića kod splitskog noćnog kluba. Žrtva premlaćivanja se u bolnici bori za život, prenosi Index.

— Poštovani, ovim putem vas želim obavijestiti da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika PU splitsko-dalmatinske. U noći s petka na subotu dogodio se sukob između više osoba u kojem je jedan mladić teško ozlijeđen, a o čemu je policijska uprava jučer izvijestila javnost. S obzirom na to da je u ozljeđivanju mladića sudjelovao i jedan od mojih sinova, provođenje kriminalističkog istraživanja preuzeli su policijski službenici druge policijske uprave kako bi sve bilo istraženo maksimalno profesionalno, poštujući načelo institucionalne neovisnosti. Iako ne postoji nikakav propust u smislu rukovođenja policijskom upravom niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac, nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave. Vjerujem da je jedino ispravno da se trajno izuzmem od obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP -a. Pored svih napora za očuvanje sigurnosti, pored programa prevencije koje organiziramo i provodimo nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave. Stoga sam s današnjim danom podnio neopozivu ostavku na mjesto načelnika Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Zahvaljujem svim djelatnicima, kolegama i nadređenima na suradnji i korektnosti prethodnih godina i siguran sam da će razumjeti moju odluku. Obitelji ozlijeđenog mladića izražavam žaljenje zbog ovakvog događaja i nadam se prije svega što skorijem ozdravljenju njihova sina – poručio je Marendić.

Poznati su detalji

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, radi se o Marendićevom 17-godišnjem sinu, jednom od petorice napadača koji su u subotu u ranim jutarnjim satima teško ozlijedili 23-godišnjaka ispred noćnog kluba Velvet u Splitu. Nakon što je mladić prebačen u bolnicu gdje je utvrđeno da ima frakturu lubanje i nagnječenje mozga te je hitno operiran, policija je pokrenula istragu tijekom koje je utvrđeno da se petero momaka sukobilo s žrtvom unutar kluba, a kada su ih redari izbacili van, nastavili su se tući vani na ulici.

Do sukoba je, kako navodi Slobodna, došlo jer je jedan od momaka iz društva u kojem je bila žrtva bio nametljiv prema Marendićevoj kćeri koja je, sa bratom i ostalima, bila u klubu. U jednom je trenutku 17-godišnjak napao mladića i tom je prilikom udaren. Kad su ih redari izbacili vani, dvije grupe mladića su se žestoko potukle na cesti, a naposljetku je deblji kraj izvukla žrtva koja je ostala ležati bez svijesti razbijene lubanje. Ostali su se razbježali.

Marendić je, inače, jednom već podnio ostavku zbog drugog sina. Naime, 2018. godine tada 19-godišnji Marendićev sin pijan mu je slupao službeni policijski auto. Marendić junior službeni je Ford Focus, koji je njegov otac dobio na korištenje, slupao 16. listopada 2018. u 3 sata ujutro u ogradu mosta na splitskim Bačvicama. Izmjereno mu je 1.70 promila alkohola u krvi. Marendićev sin nije mogao legalno sjesti za volan službenog policijskog auta. Marendić je par dana nakon nesreće pod pritiskom javnosti dao ostavku. Sin na kraju uopće nije kazneno odgovarao, nego ga je Općinsko državno odvjetništvo kao mlađeg punoljetnika poštedjelo te mu je samo određen rad za opće dobro. Marendić je 2021. godine vraćen za šefa splitsko-dalmatinske policije, prvo kao vršitelj dužnosti, a zatim i kao imenovani načelnik, podsjeća Index.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba