Ivan se napio pa sjeo za volan

“Kod šogora sam pio pivo i rakiju. Imam malu djecu, nemojte…”

Objavljeno: 07.04.2024. zagorjeinternational

Ivan (27) je proglašen krivim i osuđen jer je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,38 promila, prenosi Danica.

Kako je navela sutkinja, on je pijan vozio automobil sredinom prosinca lani nešto prije ponoći podravskom magistralom u Novoj Bukovici na slatinskom području. Zaustavila ga je prometna policija. Ivan je priznao da je kriv jer je te noći vozio pijan podravskom magistralom. Ispričao je i kako je došlo do toga.

– Ma, vozio sam brata kući u Slatinu jer smo zajedno bili kod sestre i šogora na rođendanu. Pio sam pivo u kombinaciji s nekom žesticom. Žao mi je, sve mi je to prvi put, ali jednostavno se nisam osjećao nesposoban za vožnju. Istina, sad znam da sam morao bolje procijeniti svoje stanje. Vozač sam unatrag dvije godine, svakodnevno sam na cesti zbog posla. Imam malodobnu djecu, supruga je nezaposlena – rekao je Ivan.

Dobio je kaznu od 300 eura

Sutkinja mu se na koncu smilovala. Kaznila ga je s 300 eura, premda za tu količinu alkohola minimalna zakonska kazna iznosi 660 eura.

– Iskreno je priznao počinjenje prekršaja, iskazao je žaljenje i jedini je zaposlen u obitelji s više maloljetne djece, pa se kazna ocjenjuje primjerena osobi okrivljenika i njome će se postići svrha kažnjavanja. Od otegotnih okolnosti uzeta mu je ranija prekršajna osuđivanost – naglasila je sutkinja.

Presuda je odmah postala pravomoćna, pa Ivan i policija više nemaju pravo žalbe. Ako kaznu podmiri u roku od tri mjeseca, Ivan mora platiti samo dvije trećine kazne, odnosno 200 eura.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba