Potpisan ugovor o dogradnji dječjeg vrtića u Sračincu

“Dobit ćemo četiri nove skupine i u potpunosti zadovoljiti propisane standarde”

Objavljeno: 22.03.2024. zagorjeinternational

Načelnik Sračinca Božidar Novoselec, u ime investitora, i direktor tvrtke ‘Portal d.o.o.’ Iz Hrašćice Ivan Ciglar, u ime izvođača radova, potpisali su ugovor o dogradnji dječjeg vrtića u Sračincu. 

Ukupna vrijednost projekta s PDV-om je nešto manje od milijun i pol eura, a Općina će ovu investiciju financirati iz sredstava vlastitog proračuna, osim odobrenih sredstava iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije od 80.000 eura.

Načelnik Novoselec rekao je da je ovo jedan od najznačajnijih projekata, pa čak i kapitalni projekt za Općinu što se tiče predškolskog odgoja. 

– Dogradnjom postojećeg dječjeg vrtića, dobit ćemo prostor za četiri nove odgojne skupine i tako u potpunosti zadovoljiti propisane standarde. Na sreću, imamo i dalje velik interes za upis djece u dječji vrtić, a ovom ćemo dogradnjom omogućiti svim zainteresiranim da svoje dijete i upišu. Ova dogradnja bit će realizirana prema modelu po kojem smo radili i prethodnu prije pet godina, radi se o montažnom vrtiću koji zadovoljava najviše ekološke i energetske standarde. Na raspolaganju djeci bit će novih više od 400 kvadratnih metara unutarnjeg prostora, a radimo i novu ogradu i uređenje okoliša te dječjih igrališta u krugu vrtića. Veselimo se skorom početku radova – istaknuo je načelnik Novoselec. 

Proveden je i natječaj za nadzor gradnje, koji će obavljati tvrtka ‘Building’ iz Varaždina. Početak radova na dogradnji vrtića očekuje se unutar 30 dana, a djeca će u nove prostore ući za manje od 12 mjeseci. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba