Svibanj u Zaboku donosi pregršt događanja i brojna slavna imena

Zabočane će zabavljati Maja Šuput, TBF, ‘Prljavci’, a na Vodospremu stiže i glazbena diva, Josipa Lisac

Objavljeno: 20.03.2024. zagorjeinternational

Najveća imena domaće glazbene scene i ove godine obilježit će manifestaciju ‘Svibanj u Zaboku’. Mjesec kada grad Zabok slavi svoj dan, ispunjen je brojnim događanjima i aktivnostima u kojima svatko može pronaći nešto za sebe.  

Osim događanja u organizaciji Grada Zaboka, a uz potporu Turističke zajednice ‘Srce Zagorja’, svibanj će obilovati događanjima koje će provoditi udruge i organizacije civilnog društva te gradske ustanove. 

Koncerti 

Kada su u pitanju koncerti, prvi će biti onaj Maje Šuput na Trgu K.Š. Gjalskog koji će se održati 17. svibnja od 20 sati. 

Maja Šuput

– Dan poslije, 18. svibnja rezerviran je za jedan od najvećih hrvatskih bendova svih vremena, Prljavo kazalište. Iznimno nam je drago što ih ugošćujemo u našem gradu. Reakcije nakon objave o njihovu koncertu uistinu su brojne i vrlo pozitivne što nam je iznimno drago. Sigurni smo da će to biti koncert za sve generacije prožet brojnim emocijama – rekla je Maja Šimunić Hranić iz Grada Zaboka istaknuvši kako se za 19. svibnja planira onaj najveseliji dan svibnju – dječji dan. 

Prljavo kazalište

I ove godine mališane očekuje predstava, radionice, oslikavanje lica, žongleri, animatori i glazbeni gosti. Istoga dana na trgu će zasvirati i domaći bend Rusty Groove. 

Sam dan grada je 22. svibnja što će se proslaviti, kao i obično, svečanom sjednicom, a 26. svibnja na jedinstvenoj lokaciji Vodospreme održat će se koncert jedne od najvećih pjevačica svih vremena – Josipe Lisac. 

Josipa Lisac

– Iznimno nam je drago što ćemo ugostiti divu hrvatske glazbe na našoj Vodospremi. Sigurni smo kako će taj koncert biti doživljaj za pamćenje – istaknula je Šimunić Hranić. 

Na sam Dan državnosti, 30. svibnja, Zabočane i njihove goste očekuje malo pravog, domaćeg ‘štimunga’ jer na zabočkom će trgu nastupiti Podvinčani. Dan nakon rezerviran je za nastup TBF-a. Za djecu i mlade će biti organiziran još jedan dan, 25. svibnja, kada će biti organizirana prezentacija PUMP track staze, a između PUMP track staze i SKATE parka bit će postavljen poligon za igru i roditelja i djece. 

Osim događanja u organizaciji Grada, valja napomenuti i još neka važna događanja koja će se održati u svibnju, a kojima je Grad partner. 

Ostala događanja

Jedan od njih je svakako ‘Zagorje trekk’ koji će se ove godine održati 4. svibnja, a start i cilj su u Špičkovini. U svibnju će veliku obljetnicu proslaviti i Gradska knjižnica K.Š. Gjalski. Održat će se prigodna slavljenička svečanost te izložba o knjižnici nekad i sad. Tradicionalno će se plesati Salonsko kolo, proslaviti Dan župe sv. Jelene Križarice s prigodnim čašćenjem za građane kao i prijem novorođenih mališana. I Pučko otvoreno učilište organizirat će brojne sadržaje, a zajedno s Gradom 11. svibnja organizirat će operu za djecu prema djelu ‘Regoč’ Ivane Brlić Mažuranić umjetničke organizacije Euterpa i udruge Dud. 

– Bit će tu još mnogo drugih događanja, promocija knjiga, predstava i lijepih druženja. Nastojali smo da u programu svatko može pronaći sadržaj za sebe te posjetiti Zabok  – rekli su iz Grada Zaboka te pozvali sve da svibanj u kalendarima rezerviraju za brojna zabočka događanja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba