Čistit će se otpad kojeg su neodgovorni pojedinci bacili u šumarke, na livade, oranice...

ČAKOVEC: U petak i subotu pridružite se tradicionalnoj akciji “Zelena čistka”

Objavljeno: 20.03.2024. zagorjeinternational

Na cijelom administrativnom području Grada Čakovca, dakle u Čakovcu i njegovih 13 mjesnih odbora, u petak i subotu provodit će se akcija “Zelena čistka 2024“. 

Od 9 do 18 sati čistit će se otpad koji su neodgovorni pojedinci odbacili u šumarke, na livade, oranice te uz poljske puteve. I ove će se godine u akciju uključiti i udruge koje djeluju na području Čakovca, kao i svi pojedinci kojima je stalo do čistog okoliša. 

Zajedničkim snagama Čakovčanki i Čakovčana diljem grada i mjesnih odbora, tako će se i ove godine očistiti velik broj ilegalnih odlagališta otpada. U dva dana provođenja akcije cilj je iz Čakovca poslati jasnu poruku važnosti očuvanja prirode, koju građani itekako razumiju i šalju drugima kao pravi primjer brige za okoliš. 

Koordinatori akcije za pojedina naselja su predsjednici Mjesnih odbora, a za Čakovec komunalni redari Grada Čakovca. Grad Čakovec će za sve sudionike osigurati vreće za prikupljanje otpada i zaštitne rukavice, a moći će ih dobiti na licu mjesta ili podići u dogovoru s komunalnim redarima u njihovim prostorima. Lokacije će na kraju akcije obići djelatnici GKP “Čakom“ koji će prikupiti, popisati vreće i izvagati sakupljeni otpad. 

Lokacije koje će se čistiti: 

MO Ivanovec, MO Savska Ves – potez uz prometnicu do Totovca (šumarci), MO Novo Selo Rok – poljski put prema Laguni (šumarak) i poljski put prema Mačkovcu, MO Žiškovec – doličec i površina uz prometnicu prema Vratišincu, MO Novo Selo na Dravi – područje uz nasip, MO Kuršanec – poljski put Poleve – Šandorovec, MO Mihovljan – poljski put u smjeru Mačkovca, Berek, potez uz željezničku prugu prema Novom Selu Rok, MO Mačkovec – poljski putevi u smjeru NSR i Mihovljan, rasadnik, MO Štefanec – poljski put uz željezničku prugu prema peradarniku (na tom potezu nekoliko lokacija) te Čakovec – Svetojelenska cesta, Ulica Ivana Gorana Kovačića, Sjeverna i južna obilaznica, područje uz pružni prijelaz Buzovec, Ul. Bana Josipa Jelačića – prehrana – Loka, Ulica Ante Starčevića. 

U slučaju kiše akcija će se odgoditi, te dogovoriti drugi datum provođenja akcije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba