Još jedno oštro obraćanje hrvatskog predsjednika

MILANOVIĆ: Prisegnuo bih i pred krapinskim pračovjekom i pred crnom svinjom

Objavljeno: 19.03.2024. zagorjeinternational

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ludbrega.

Tom se prigodom obratio novinarima.

– Tko je donio odluku da se ubija demokracija u Hrvatskoj? Znači, zabranjuje se govor. To je prijetnja demokraciji, taj Ustavni sud je nekoliko puta već pozivao Hrvatski sabor da riješi problem s izborim jedinicama. Ti tipovi nam prijete da ako se krivo pogledamo, da mogu poništiti izbore. A oni mogu sve, zaista mogu sve, a to će biti prvo što ćemo napraviti u Trećoj republici da to bude nemoguće. Mucavi nekoherentni čovjek može pričati što želi… Ti potpuni anonimci, ljudi iz sjene, imaju ogromnu moć, mogu prijetiti političkim strankama da će ih ukinuti i zabraniti, sutra će zabraniti crvenu boju. Tamo u sjeni ima glodavaca koje treba istjerati van. Hrvatski građani to moraju znati – kazao je Milanović na početku.

– Ja vam kažem, s Ingrid Antičević se nisam čuo pet godina, nemam kontakta s ljudima, neki dan se javila Omejec, ona je bila prijateljica jednog političkog lidera, i više od toga, zbog nje je 1999. mijenjan zakon. Politička priležnica, ta se sad javlja. Arlović, osobno umočen i interesno zainteresiran, skoro da nema osobe tamo u ustavnom sudu koja nema odvjetnički ured – dodao je predsjednik.

Spomenuo je krapinskog pračovjeka

Vi ste prisegnuli pred tim ljudima iz Ustavnog suda, upitali su ga novinari.

– Ne prepoznajem vas, ja bih položio prisegu pred krapinskim pračovjekom, pred crnom slavonskom svinjom, ja sam izabran predsjednik… Zašto sam polagao prisegu? Kad imate takve neprijatelje igrate lukavo, ne perfidno – rekao je Milanović.

Jeste li prekršili upute Ustavnog suda kad ste rekli da ćete biti premijer, uslijedilo je novo pitanje.

– Te upute se ne odnose na mene. Oni su u odnosu na mene šačica gangstera. Oni su uzeli za taoce jednu političku stranku. Imali ste rektore javnih sveučilišta na skupu HDZ-u, imate parazite koji cijede javni novac… Prozvali su rektoricu riječkog sveučilišta koja nije ni bila tamo i koja ih je nakon toga oprala. Tko god je bio tamo pozabavit ću se njima, to su javna sveučilišta, a to su obični prodani bezveznjaci. Imamo Andreja Turudića i Ivana Turudića. Da nije bilo toga, ne bi bilo ni ovoga. Ja sam gledao, ali nisam trpio, na prvim izborima 2020. bio sam toliko suzdržan da nisam ni glasao. Puhovski sad komentira događaje u hrvatskoj politici. Posla koliko hoćeš… – nastavio je Milanović u oštrom tonu.

“Svako tko je digao ruku za Turudića…”

Plenković kaže da ćete izgubiti, da će lijeva oporba izgubiti, pitali su ga novinari.

– Kakva lijeva oporba? Ja sam gradski hrvatski lijevi liberalni političar… Ja sam sad primitivac, tip koji se lažno predstavlja cijelo vrijeme, Matoš je sve kužio. Moj prethodnik Ivica Račan je nakon hrvatskog proljeća došao na vlast, nikada nakon toga nisu govorili da su ono što nisu, bili su komunisti i dio režima. Isto kao Plenkovići, pa čime su kupili stanove, to su bili režimski miljenici, a on kaže da sam ja primitivac, ja sam njegova zla kob. Svatko tko je digao ruku za Turudića, za mene je, ne mogu reći neprijatelj, ali kako možeš… Što je tu intimno, što je tu intimno? Želiš biti političar? Moraš prijaviti imovinu, živiš s istospolnim partnerom, moraš prijaviti pa nije tajna. Opet se vraćamo na ono prije dva mjeseca, ali kad prijaviš imovinu to prestaje biti privatna stvar – zaključio je Milanović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba