A najbolje od svega, neće se ponovno pojaviti

NAJBOLJI TRIK: Ako napravite ovo, riješit ćete se kamenca u kupaonici

Objavljeno: 17.03.2024. zagorjeinternational

Kamenac je prilično česta pojava u kućanstvima, posebno u starijim kućama i stanovima, a njegovom taloženju pridonose mnogi čimbenici, piše Jutarnji list.  

Glavni “krivci” za nastanak kamenca su minerali u vodi, na prvom mjestu kalcij, zatim magnezij i drugi, ali bitan faktor mogu biti i razni deterdženti i sapuni. Kako biste spriječili nakupljanje kamenca, poduzmite sljedeće korake. 

Omekšivači vode su uređaji koji uklanjaju kalcij, magnezij i druge minerale iz vode, a vrlo su učinkovit način za sprječavanje kamenca. Zahvaljujući njima, voda nije tako “tvrda”. 

Drugi način je filtar, a iako ih ima raznih vrsta, najpopularniji su oni za slavinu, odnosno priključci za slavinu, koji lako uklanjaju nečistoće, opasne organske spojeve, bakterije, teške metale, fenole… 

Redovito čišćenje vodovodnih cijevi jedan je od najboljih načina preventivnog djelovanja protiv pojave kamenca, a najbolje bi bilo to činiti što češće. U kombinaciji s omekšivačem vode, ovo bi trebalo riješiti sve vaše brige, piše Krstarica. 

Soda bikarbona je prirodni spoj koji pomaže u uklanjanju kalcijevog karbonata iz cijevi, a najbolje djeluje u kombinaciji s octom. Jednu žlicu sode bikarbone pomiješajte sa 150 mililitara octa i ulijte u lulu pa ostavite da odstoji oko 20 minuta. Zatim pustite toplu vodu za ispiranje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba