Mještani vode velike brige, a na teren je izašla i policija

Maloljetnik sije strah u Podravini. Vozi radne strojeve po selu

Objavljeno: 14.03.2024. zagorjeinternational

Mještani jednog sela nedaleko od Križevaca obavijestili su Podravski list o vrlo neobičnom problemu kojeg im zadaje, kako kažu, maloljetni dječak, točnije njegovi roditelji koji mu dopuštaju da upravlja velikim strojevima i to po javnim prometnicama.  

Dječak je ranijih tinejdžerskih godina, što znači da još nema uvjete za stjecanje vozačke dozvole nikakve vrste, što bi uključivalo i radne strojeve i traktore. Budući da se ovdje radi o ozbiljnijim strojevima velike snage, razvidno je da upravljanje istima bez prijašnje edukacije i polaganja ispita može biti vrlo opasno, pogotovo za druge sudionika u prometu, a kako doznaje Podravski, nedavno je i zamalo došlo do prometne nesreće u kojoj je moglo biti i ozlijeđenih. 

– Imamo problem u mjestu gdje dijete uporno vozi velike traktore s priključcima i svako malo izleti na cestu bez gledanja i bez imalo obzira na druge vozače u prometu. Vozi s malim ICB-om, a naša je sumještanka skoro stradala s djetetom u autu kada ga je vozila do autobusne stanice. On je onda pobjegao i sakrio se, a policija ne poduzima ništa bez obzira na to što je njegov otac više puta bio upozoren da ne smije dozvoliti svojem djetetu da upravlja ovakvim strojevima – kazala je jedna on zabrinutih mještanki susjednog sela.  

I još nekoliko mještana je potvrdilo da maloljetnik često upravlja raznim vozilima. 

– Istina je da ga često vidimo da vozi, znam o kojem vam je dječaku čitateljica govorila, a čula sam da je neki dan skoro došlo i do nesreće. Ne bih željela govoriti o kome je riječ, ali mogu potvrditi takav događaj – navela je jedna od mještanki, a slične priče su ispričali i drugi mještani.  

Policijskoj upravi koprivničko – križevačkoj poslali su upit kako bi doznali jesu li možda obavili izvide s obzirom na to da su nam mještani rekli kako je jedna gospođa policiju kontaktirala i ukazala na ovaj problem. 

– Izvješćujemo vas da su policijski službenici na temelju zaprimljene dojave građana postupali u mjestu na širem križevačkom području, vezano za prometovanje maloljetnika motornim vozilima, kojom prilikom maloljetnik nije zatečen da upravlja motornim vozilima u prometu. Na okolnosti dojave, s ocem maloljetnika je obavljen razgovor te je upozoren na moguće sankcije u slučaju zaticanja maloljetnika da upravlja motornim vozilima u prometu na cestama, kao i na možebitno stradavanje i posljedice u slučaju prometne nesreće. Nadalje, policijski službenici kontinuirano obilaze mjesto iz dojave u cilju zaticanja maloljetnika da upravlja motornim vozilima u prometu – navode iz Policijske uprave koprivničko – križevačke vezano uz navedenu problematiku, piše Podravski list.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba