Kuhar je rekao da mu je užasno žao zbog toga što se dogodilo

SKANDAL: Na televiziji ispržili ugroženu vrstu ribe

Objavljeno: 12.03.2024. zagorjeinternational

Austrijska javna televizija ORF ispričala se zbog prženja ugrožene vrste ribe tijekom kuharske emisije nakon vala kritika koje su predvodili bijesni ribari. U emisiji emitiranoj prošlog tjedna, kuhar je podijelio svoj recept za korizmu, koji uključuje riblje popečke i salatu od krumpira na bazi pečenog krumpira.

No, ribari su ostali šokirani kad su otkrili da je na tavi završila riba rutilus pigus ili plotica, koja je od 2002. godine na crvenom popisu ugroženih vrsta u Austriji i pred izumiranjem je. Nekoliko je ribara tada alarmiralo ribarsku udrugu, prenosi Morski.hr.

Podnesena je prijava

– Podnijeli smo prijavu protiv nepoznate osobe ranije ovog tjedna zbog ribolova ugrožene vrste koja potječe iz rijeke Dunav i obližnjih vodotoka. Riba je dovedena na rub izumiranja u divljini zbog porasta temperature vode i izgradnje uz Dunav. Ovo je izuzetno tužan incident s kojim se još nisam susreo – rekao je Gregor Gravogl, direktor ribarskog udruženja Donje Austrije.

Ranije prošlog tjedna, austrijska javna televizija ispričala se zbog pripremanja ribe koja je zaštićena tijekom cijele godine, dodavši da su im bile dostupne drugačije informacije. Kuhar luksuznog restorana rekao je da mu je užasno žao zbog svega što se dogodilo, kazavši da je zamolio prijatelja da mu donese ribu nakon što su ga pozvali da se pojavi u emisiji u zadnji čas.

– Bio je to niz nesretnih događaja. Vjerovao sam svom prijatelju koji je imao dozvolu za ribolov srodne vrste i mislio je da to uključuje i ovu ribu – ispričao je kuhar, koji se brine da bi njegov restoran smješten u nacionalnom parku mogao pretrpjeti velike gubitke. Recept s ribom još je uvijek dostupan na internetu, ali kuhar preporučuje ljudima da koriste ribu od ribara u kojeg imaju povjerenja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba