Zagorski klubovi iz Jastrebarskog s PH u Kickboxingu donijeli tri zlatne, četiri srebrne i tri brončane medalje

DIREKT POLITIČARIMA: “Naš rad je neupitan, no ovo je dokaz da politici nema mjesta u sportu”

Objavljeno: 03.03.2024. Milorad Videković

U Jastrebarskom je održano prvenstvo Hrvatske u kickboxingu disciplini point fight na kojem je nastupilo 325 natjecatelja iz 35 klubova Hrvatske. 

Zagorski klubovi – KBK Bušido, KBK Krapina, KBK Ninja Zabok i KBK “Zmaj” Bedekovčina – nastupili su s ukupno 13 boraca koji su osvojili čak 10 medalja – tri zlatne, četiri srebrne i tri brončane. 

Zlata i naslov prvakinje države osvojili Lada Vukić, KBK Ninja Zabok, u kategoriji mlađih kadetkinja do – 47 kg; Iva Bingula, KBK Zmaj Bedekovčina, u kategoriji starije kadetkinje + 65 kg i Ana Sovec, KBK Zmaj Bedekovčina, u kategoriji seniorke do 50 kg. 

Odmah do njih smjestile su se viceprvakinje / viceprvaci Antonela Cesarec, KBK Krapina, u kategoriji juniorki do 55 kg; Nicol Papeš, KBK Zmaj Bedekovčina, u kategoriji starije kadetkinje + 65 kg; Elena Ljubek, KBK Zmaj Bedekovčina, u kategoriji seniorke do 50 kg i Daniel Car, KBK Zmaj Bedekovčina, u kategoriji do 79 kg.

Brončane medalje osvojili su Gabrijel Latin, KBK Ninja Zabok, u kategoriji juniora do 57 kg; Hana Mikulec, KBK Bušido, u kategoriji mlađih kadetkinja do 37 kg i Kiara Bratković, KBK Zmaj Bedekovčina, u kategoriji starijih kadetkinja do 65 kg. 

Gledajući ukupno najuspješniji naš klub bio je KBK Zmaj iz Bedekovčine s ukupno osvojenih šest medalja (dva zlata, tri srebra i jedna bronca) te su od 35 klubova zauzeli deveto mjesto, dok je na prvom mjestu, sa devet osvojenih zlata KBK „Planet“ Pula. 

Predsjednik KBK-a “Zmaj” Bedekovčina Arpad Jakša o budućim planovima rekao je da glede osvojenih medalja mogu biti zadovoljni, poglavito zato što rijetko nastupaju u disciplini pointfightinga. 

– Ipak, sama izvedba je trebala biti bolja jer niz taktičko – tehničkih stvari na treninzima izvodimo uistinu dobro. Mlada je ovo ekipa te ukoliko bude ostala na okupu ima priliku biti jedna od vodećih u narednim godinama. Čestitam svima na ovim borbama, posebno osvajačima medalja, a najviše novim državnim prvakinjama! Već naredne subote nastupamo na Međunarodnom kupu “Zabok Open”, dva tjedna iza na Hrvatskom kupu “Josip Jović” u Plitvicama, a prvi vikend u travnju smo u Zadru na državnom prvenstvu u kick lightu. Pred nama je izuzetno puno posla, svakodnevnih treninga i požrtvovnosti do krajnjih granica. Naš rad je neupitan, ali nam je ove godine ogroman problem nedostatak proračunskih sredstva od Općine Bedekovčina koji su i dalje u blokadi. Eto potvrde da politici nije mjesto u sportu, ali je na žalost očito da nam ona kroji sudbinu. Da nema nas zaljubljenika u sport, roditelja i simpatizera mogli bismo staviti ključu bravu. Ovako, izreka da je sport važan čimbenik našeg društva ispada tek puka floskula. Žalosno! – zaključio je Jakša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba