U 13. kolu 2. HNLŽ skupina ‘A’ Pregrada ugostila Neretvu

Prvaka ipak donosi posljednje kolo

Objavljeno: 06.05.2024. Milorad Videković

U 13. kolu 2. HNLŽ skupina ‘A’ u Pregradi su se sastali istoimeni klub i gošće iz Metkovića, Neretva, koje su u ovoj utakmici trebale odlučiti tko će biti prvak lige. Pregradi je samo pobjeda omogućavala slavlje prije posljednjeg kola, dok je pobjeda Neretve i neriješeno donosilo odluku u posljednjem kolu kada Pregrada gostuje u Rijeci a Neretva kod kuće dočekuje Siget. Ovaj vrlo bitan susret za obje ekipe donio je nepopularan rezultat, utakmicu bez golova, a ishodom su zadovoljnije bile gošće.

Zapisnik utakmice prije prvog sučevog zvižduka, odlična arbitraža sudačke trojke predvođene glavnim sucem Zdravkom Fotivcem, ukazao je da u redovima Pregrade nema Lane Stanković, vrlo bitne nogometašice u ekipi. Znali smo da nije u pitanju “žutica“, znali smo da nije u pitanju ozljeda te smo pitali zašto je nema? Nakon pomnog ispitivanja došli smo do saznanja u koje nisam mogao povjerovati – Lana Stanković odbila je igrati ovu vrlo važnu utakmicu njenog kluba odnosno odbila je pomoći svojim suigračicama zbog toga jer je u prošlom susretu protiv Sigeta bila zamijenjena te je konačnu odluku donijela na dan utakmice kada je vidjela da u ovom derbiju nije u prvih jedanaest? Za ne povjerovati! 

Ne znam i ne zanima me o čemu je ta mlada nogometašica razmišljala i zašto je povukla ovakav potez, ali znam da je njime najviše štete nanijela prije svega sebi, potom klubu a najviše svojim suigračicama s kojima je dijelila i dijeli svlačionicu. Uostalom, tko od nogometaša, nogometašica ako pogledamo i do najvišeg vrha, ima zajamčeno da će svaku utakmicu početi i da će svaku završiti bez zamjene. 

Sama utakmica bila je puna opreza s obje strane, ali su nogometašice Pregrade pokušavale u rijetkim trenucima doći do vodstva u čemu je najviše prednjačila Šćukanec – Hopinski koja je već u drugoj minuti imala priliku, ali je otišla previše ukoso dok je ostatak ekipe nije pratio te je lopta završila u gol autu. Tako su se rijetke prilike, možda bi bilo bolje kazati poluprilike, redale do desetak minuta prije kraja kada smo vidjeli dvije odlične prilike Pregrade, ali udarce, 75. i 80. minuta, Šćukanec – Hopinski odlično je obranila Štefanja. U 90. minuti zicer nad zicerima imala je Lovrinčević koja je sa deset metara potpuno sama pucala visoko preko gola.

Na kraju ipak najrealnije Pregrada 0, Neretva 0. 

ŽNK Pregrada – ŽNK Neretva 0:0

Stadion: NK Pregrada: Gledatelja: 150. Sudac: Zdravko Fotivec (Špičkovina). Pomoćnici: Nikola Bedeniković (Zabok), Domagoj Filko (Klanjec). Delegat: Goran Herceg.

ŽNK Pregrada: Jalšavečki, Mirt, Bočkaj, Kolar, Marec (65. Robina), Golubić, Vukić, Šćukanec – Hopinski, Jambrek (57. Gorupec), Brežnjak, Sinković. Trener: Rudolf Hustić.

ŽNK Neretva: Štefanja, Goluža, Sušak, Radman – Livaja, Ercegović, Herceg, Vladimir, Kapitanović, Mandić, Lovrinčević, Kraljević (56. Prkačin). Trener: Ante Markota.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba