Hrvatski suci ovih su dana pod velikim pritiskom, snimke iz VAR soba cure na sve strane

Bruno Marić više nije šef hrvatskih sudaca

Objavljeno: 29.02.2024. zagorjeinternational

Bruno Marić više nije predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a! Ponudio je ostavku nakon curenja snimki iz VAR sobe s više utakmica SuperSport HNL-a. Predsjednik HNS-a Marijan Kustić prihvatio je njegovu ostavku, a Marić je kao razlog ostavke naveo osobne razloge, prenosi Index.

Hrvatski suci, na čelu s Marićem, ovih su dana pod velikim pritiskom zbog snimaka komunikacije s VAR-om u određenim utakmicama. Dinamo je objavio video u kojem ih je kritizirao, isto je učinio i Hajduk, a na društvenim mrežama viđene su brojne sporne situacije.

Marić je bio glavni instruktor za VAR, također je dao ostavku

Marić je imenovan šefom sudačke komisije na sjednici Izvršnog odbora HNS-a 10. ožujka 2021. godine. Na toj poziciji zamijenio je HDZ-ovog veterana Antu Kulušića, koji je bio smijenjen zbog očajnog suđenja tijekom cijele sezone. Nepune tri godine kasnije, otišao je i Marić.

Podsjetimo, Marić je u svibnju 2019. godine podnio ostavku na mjesto glavnog instruktora za VAR, a sve zbog pritisaka u političkoj akciji povratka reprezentacije u Split. Rekao je tada da odlazi radi dobrobiti hrvatskog nogometa koji je godinama opterećen lošim odnosom HNS-a i Hajduka, ali nikada nije potvrdio da je splitski klub tražio njegovu ostavku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba