Potpisan 185.000 eura vrijedan ugovor za izradu projektno-tehničke dokumentacije

KRAPINSKE TOPLICE: Još jedan korak prema novom Centru za odgoj i obrazovanje

Objavljeno: 29.04.2024. zagorjeinternational

Župan Željko Kolar i direktor AMG Studia Božidar Gorički su 24. travnja 2024. godine potpisali ugovor o izradi 185.000 eura vrijedne projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice.

– Nakon kupnje potrebnog zemljišta i izrade idejnog rješenja krećemo i s projektno-tehničkom dokumentacijom koja će biti gotova u roku od 120 dana. Ovo je projekt koji zahtijeva puno strpljenja i puno novca, no napredujemo korak po korak u iščekivanju konačnog rezultata – sagrađenog modernog centra u kojem ćemo moći u najvećoj mogućoj mjeri moći odgovoriti na potrebe djece i mladih s teškoćama u razvoju – istaknuo je nakon potpisivanja župan Željko Kolar.

34 učionice i sportska dvorana

Na potpisivanju ugovora bila je i zamjenica župana Jasna Petek, koja podsjeća kako Centar trenutno djeluje u zgradi koja svojim prostornim i smještajnim kapacitetima ne može u potpunosti odgovoriti na sve izazove s kojima se susreće u radu s djecom i mladima s teškoćama u razvoju.

– On je ustanova koja pruža sveobuhvatnu podršku i odgovara na najveći mogući niz potreba djece s teškoćama u razvoja s područja Krapinsko-zagorske županije. Unatoč izvrsnom radu njegovih djelatnika, ograničavajuća je okolnost činjenica da je Centar smješten u 50 godina staroj zgradi u centru mjesta koja je uz to i dio kompleksa specijalne bolnice. Nova zgrada imat će 34 učionice s pratećim sadržajem, jednodijelnu sportsku dvoranu, prostore za predškolski odgoj, prostore socijalnih usluga te rane razvojne podrške i poludnevnog boravka. U novom centru ćemo stoga imati odgovarajuće kapacitete kako za postojeće usluge, tako i za nove koje stručnjaci iz Centra mogu provoditi, no zbog prostornih ograničenja to trenutno nisu u mogućnosti – poručila je zamjenica župana Petek.

Ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice Antun Zupanc podsjetio je kako Centar ima potrebu za širenjem kapaciteta, što zbog povećanja broja učenika, što zbog povećanja usluga koje pruža djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima.

– Zahvaljujemo županiji na ovoj inicijativi o kojoj dovoljno govori činjenica da ćemo se s nekih 2.000 kvadrata preseliti u prostor koji je više od 4.000 kvadrata veći, koji ima svoju jednodijelnu sportsku dvoranu, koju do sada nismo imali u obliku koji je potreban našim učenicima, pa sve do toga da ćemo osigurati dovoljan broj učionica i ostalih prostora za rehabilitacijske postupke kojima ćemo definitivno povećati kvalitetu naših usluga – poručio je ravnatelj Zupanc.

7.000 metara kvadratnih

Pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar naglasila je kako se projekt priprema za prijavu na Javni poziv “Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole” s obzirom da osnivač centra Krapinsko-zagorska županija predmetnim zahvatom osigurava infrastrukturne uvjete za rad centra u jednoj smjeni.

– Prije započetog postupka javne nabave ishođena je suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja na predloženo idejno rješenje kojim se potvrđuje da idejno rješenje zadovoljava uvjete propisane Normativima dimenzioniranja prostora osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Zaprimljene su 3 ponude te je nakon provedene analize, pregleda i ocjene ponuda kao ekonomski najpovoljnija ponuda odabrana ponuda ponuditelja AMG STUDIO d.o.o. iz Svetog Križa Začretje sa kojim je sklopljen ugovor ukupne vrijednosti 185.000,00 EUR-a – izvijestila je pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatka Mlakar te podsjetila kako je projekt izgradnje Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice uvršten u Listu strateških projekata Razvojnog sporazuma Sjever.

– Nova će zgrada biti neuobičajenog oblika s tri zaobljene cjeline. Objekt će biti smješten u blizini centra Krapinskih Toplica. Tako da je relativno blizu svih mogućih sadržaja u centru pa i same Bolnice, sve je to na udaljenosti od 500 do 1000 m, u lijepom zelenom okruženju pored šume sa novom cestom koja će tu biti napravljena i novom infrastrukturom. Objekt ima 7.000 kvadrata bruto i nekih 6.380 kvadrata neto, odnosno zatvorene površine. Podijeljen je na cjeline, a isto tako objekt će biti grijan i hlađen na najsuvremeniji način grijalicama topline, imat će solarnu elektranu na krovu, a rasvjeta i svi ostali elektro uređaji bit će riješeni na najbolji i najsuvremeniji način bilo kao led, bilo kao uređaji sa smanjenom potrošnjom električne energije – rekao je direktor AMG Studia Božidar Gorički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba