“Nakon što mu je je dala tabletu zasad nepoznatog sastava, iskoristila je njegovo stanje”

VELIKA PREVARA: Žena (42) zavela umirovljenika (74) i ‘maznula’ mu 11.000 eura

Objavljeno: 25.02.2024. zagorjeinternational

Policija je uhitila ženu (42) zbog sumnje da je pod lažnim imenom zavela umirovljenika (74) obećavši mu ljubavnu vezu, donosi Danica.

Pod lažnim imenom otvorila je profil na Facebooku te mu se javila i obmanula ga da je liječnica u zdravstvenoj ustanovi koja mu može pomoći u poboljšanju zdravstvenog stanja. Potom mu je obećala ii ljubavnu vezu te se sastajala s njim na raznim lokacijama na području Zaprešića.

U kolovozu lani umirovljenik joj je kupio mobitel za 1740 eura, a par dana kasnije planirala mu je uzeti automobil škodu te je došla u njegovu kuću u Zaprešić.

– Nakon što mu je je dala tabletu zasad nepoznatog sastava, iskoristila je njegovo stanje ošamućenosti te ga zatražila da se sastanu s njemu nepoznatim muškarcem. Prema njenoj uputi, oštećeni se u njenoj pratnji na parkiralištu trgovačkog centra sastao s nepoznatim muškarcem gdje je potpisao bjanko ugovor o kupoprodaji Škode, pri čemu za svoj automobil nije dobio nikakvu novčanu naknadu – naveli su u policiji i nadodali:

– Krajem kolovoza pak otuđila je njegovu bankovnu karticu, a potom njome u raznim trgovinama kupovala odjeću, tehničke uređaje i drugo. Kako bi sve prikrila, nekoliko dana kasnije predala mu je bankovnu karticu lažno navodeći da ju je pronašla u svom automobilu – rekli su u subotu u policiji

Materijalna šteta iznosi oko 11.000 eura. Nakon što je policija pokrenula istragu, žena je pobjegla iz Hrvatske, ali ovih se dana vratila pa je odmah uhićena. Predana je pritvorskom nadzorniku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba