Bistrički teatar “Vende Tam” večeras gostuje u oroslavskom Domu kulture s fenomenalnom predstavom

Doznajte što se dogodi kada delegacija Ministarstva kulture posjeti malo zagorsko selo i tamo želi ulagati u kulturu

Objavljeno: 02.02.2024. zagorjeinternational

Večeras u 19 sati u Domu kulture Oroslavje gostuje kazališna predstava “Biti piti il´ popevati, kak vam paše, same zlo ne misliti“ u izvedbi Bistričkog teatra “Vende Tam“ iz Marije Bistrice. 

Radnja predstave smještana je u jednom malenom zagorskom selu u Hrvatskoj, gdje na godišnjoj skupštini načelnica objavljuje svojim mještanima novosti i nove zadatke koji će zadesiti njihovo mjesto. Naime, najavljuju im dolazak u posjet delegacije iz Ministarstva kulture koji žele ulagati u budućnosti u njihovo mjesto na polju kulture. Nakon napornih poljoprivrednih poslova, mjesta za razmišljanje o razvoju kulture do sada nije bilo. Ova vijest sve mještane uznemiri jer nikada se ranije nisu susreli sa kazalištem, ali ovaj novi zadatak počinje lagano buditi u svim mještanima mnogobrojne  sakrivene darove za koje do tada nisu ni znali da ih posjeduju.

U predstavi igraju Ana Raška, Laura Sugnetić, Paulina Švaljek, Klara Kurešić, Nika Grabušić, Kornelija Božić, Lea Kovačić, Mia Hajnić i Leona Habazin, za kostime je zadužena Željka Hubak, scenografiju potpisuju Marko i Nevena Vukes, a režiju Nevena Vukes.

– Pozivamo mlade i stare da pogledaju ovu nagrađivanu zagorsku komediju. Cijena ulaznica je 5 eura, a možete ih kupiti na ulazu u dvoranu prije same predstave. Radujemo se Vašem dolasku – poručuju organizatori. 

Inače, bistrički teatar “Vende tam” iz Marije Bistrice osnovan je 2020.godine, a pokrenula ga je akademska glumica Nevena Vukes u cilju kulturološkog razvoja ovoga mjesta. Ovo kazalište   okrenuto je prvenstveno djeci i mladima i trenutno broji oko 55 članova. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba