Skupa su još od srednjoškolskih dana, danas zajedno idu na intervencije, ali zna se tko ima glavnu riječ - barem na terenu

OVA VATRA SE NE GASI: Voćanski vatrogasci Jura i Lucija svoju ljubav okrunili brakom

Objavljeno: 18.05.2024. zagorjeinternational

Ljubavne priče od davnina su bile inspiracije mnogim piscima, no ipak život priča najbolje i najnevjerojatnije ljubavne sage. Jedan takav primjer nam dolazi iz Donje Voće, gdje bi se možda na prvu moglo pomisliti kako je ljubav između vatrogasnog zapovjednika Jure Gregura i njegove odabranice Lucije, također operativke DVD-a Voća, planula na nekoj intervenciji. No, prava je priča mnogo dublja.

Logična stvar

O tome kako je sve zapravo započelo, ispričao nam je zapovjednik Jura, koji je nedavno zaplovio u bračnu luku.

– Ljubav Lucije i mene krenula je još u srednjoškolskom danima, a i skupa smo upisali isti smjer građevinarstva na Sveučilištu Sjever. Ipak je ona bila malo upornija od mene i nastavila još dvije godine diplomskog, ali po završetku smo se oboje zaposlili u struci – započeo je Gregur te se osvrnuo na vatrogasni aspekt ljubavi:

– U međuvremenu sam od 12. godine bio u vatrogasnoj mladeži u Voći i uvijek oko vatrogasnog doma, društva, pa smo stekli i mnogo zajedničkih prijatelja, jer bi i ona dolazila na Voću. Naravno, onda je i logična stvar bila da se i ona učlani u društvo – kazao je Gregur otkrivši kako Lucija više nije samo član društva, već je s vjenčanom kumom preuzela vođenje muškog podmlatka društva.
DVD Voća jedno je od rijetkih društava koje se može pohvaliti i velikim brojem ženskog podmlatka.

– U principu imamo cura koliko i muških, odnosno 20-ak i jednih i drugih. Želimo imati što više aktivnog podmlatka, jer oni su budućnost našeg DVD-a. Ako samo dvoje od njih danas – sutra bude vatrogasac, mi smo napravili dobar posao – napomenuo je zapovjednik.  

Bračne intervencije

S ovim ozbiljnim zanimanjem dolaze i ozbiljne situacije u vidu terenskih intervencija, a kako nam je Jura rekao, za sad još nisu imali zajednički bračni odlazak na požar, ali već prije su uspješno skupa obavili brojne intervencije.

– Bilo je tu poplava i nekih tehničkih intervencija, ali smo sve skupa uspješno riješili, budući da je ona već jedno vrijeme operativni vatrogasac, što znači ako idem na intervenciju, ide i ona. A favoriziranja na terenu nema, to smo odmah obavili razgovor. Ako nigdje drugdje, onda se bar na intervenciji zna tko vodi glavnu riječ – kroz smijeh nam ja ispričao Jura koji se prisjetio svadbe koja je bila prošlog mjeseca.

– Imali smo stvarno puno uzvanika iz našeg DVD-a, a i sami kumovi su članovi. Kuma je tajnica, djever, djeveruše, barjaktari i njihov vozač su svi operativci. Ipak, nismo mogli sve pozvati jer bi sala bila premala, ali kako je to običaj kod nas u Voći, drugi dan su svi operativni članovi priredili lijepo iznenađenje. Donijeli su nam posebnu fotografiju, a moj zamjenik ih je postrojio za kolektivnu čestitku. Bilo je stvarno emotivno – rekao nam je mladi zapovjednik Jura Gregur.

Još kandidata

Ovom prilikom zapovjednik je istaknuo kako planova za DVD ima puno, ali glavni je onaj oko projekta za rekonstrukciju i dogradnju Doma. Za brak je pak istaknuo kako je isto dobro posložen, kao i DVD. Naravno, u budućnosti se očekuje i dijete, a svima je jasno kako će i ono jednog dana biti vatrogasac, naglasio je Jura te dodao kako su na vidiku i neke druge svadbe.

– Imamo u DVD još nekoliko kandidata, štoviše bar dva para su ozbiljna za odlazak pred oltar. No, vrijeme će pokazati ako će biti još brakova proizašlih iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Voća – zaključuje Jura Gregur.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba