U krvi je imao preko 3 promila

Penzioner Vinko (69) se mrtav pijan zabio u stup. Sutkinju molio da bude blaga jer nema baš novaca

Objavljeno: 02.02.2024. zagorjeinternational

Lani se u svibnju penzioner Vinko (69) mrtav pijan, usred bijela dana zabio u znak STOP pored ceste u Ulici Franje Vidovića u Čazmi. U krvi je imao 3,10 promila alkohola.

Ovih je dana penzioneru stigla presuda po kojoj je kažnjen s 880 eura.

– Ulaskom u raskrižje s Ulicom Franje Vidovića, vršeći radnju skretanja u desno, uslijed navedene alkoholiziranosti nije uspio izravnati volan, te je vozilom u kretanju sletio izvan ceste na desnu travnatu površinu. Pritom je prednjim desnim dijelom vozila udario u prometni znak “Stop”, gdje se i zaustavio, a u nesreći je nastala materijalna šteta – stoji u presudi, piše Danica.hr.

Vinko je sve priznao, ali je sutkinju molio da ublaži kaznu zato jer je dosad neosuđivan i zato jer je umirovljenik, pa bi ga podmirenje cijelog iznosa ‘stavilo u izrazito nepovoljan ekonomski položaj’.

Uz to što je bio mrtav pijan, Vinko nije bio vezan, a kod sebe nije imao ni prometnu ni vozačku. 

Ipak, sutkinja se smilovala pa ga je kaznila osjetno ispod zakonom određenog minimuma. Također od 880 eura se oduzima 40 jer je bio uhićen pa je dan proveo u policijskom pritvoru. Sutkinja je odlučila i da ne mora platiti troškove prekršajnog postupka. Ostao je bez vozačke na tri mjeseca. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba