Osim na području Hrvatskog zagorja, društvu parkova prirode trebala bi se pridružiti i Ravna gora u Gorskom kotaru

Habijan: Zagorje bi uskoro moglo dobiti park prirode

Objavljeno: 25.01.2024. zagorjeinternational

Iduće godine bi područje Ivanščice, Strahinjčice, Maceljske i Ravne gore moglo postati novi član u društvu parkova Hrvatske. Najavio je to ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan u Šibeniku na obilježavanju 39. obljetnice proglašenja Nacionalnog parka Krka.

Zavod za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja aktivno radi na stručnoj podlozi za proglašenje novog parka prirode na području Hrvatskog zagorja, a ministar Habijan sudjelovao je na sastancima s predstavnicima regionalne i lokalne samouprave na kojem su predstavljene granice obuhvata budućeg parka. Osim na području Hrvatskog zagorja, društvu parkova prirode trebala bi se pridružiti i Ravna gora u Gorskom kotaru.

Prošla godina je bila uspješna

Na sastanku u Šibeniku povodom 39. obljetnice proglašenja Nacionalnog parka Krka s ravnateljima svih parkova prirode Hrvatske napravljen je svojevrstan presjek uspješne prošle godine, a ravnatelji parkova upoznali su ministra Habijana s aktivnostima i budućim planovima te s izazovima s kojima se susreću pri upravljanju parkovima.

Zajedničkom fotografijom na Skradinskom buku, ministar Habijan, ravnateljica Javne ustanove Nacionalni park Krka Nella Slavica te ostali sudionici čestitali su rođendan Nacionalnom parku Krka te pozvali građane da se tijekom sljedećih dana pridruže proslavi i uz uživanje u jedinstvenoj prirodnoj ljepoti educiraju o važnosti zaštite prirode.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba