Vrata Galerije će ovog petka biti otvorena od 18 do 21 sat

“Noć muzeja” u krapinsku Galeriju dovodi zanimljivu izložbu slika te tri eksperimentalna filma 

Objavljeno: 23.01.2024. zagorjeinternational

U 19. Noći muzeja koja će se održati u petak 26. siječnja s temom ‘Muzeji i nova publika’, Galerija grada Krapine priprema izložbu slika ‘Simulacrum ili umijeće oponašanja – replike starih majstora’ restauratorice umjetnina Mirne Međeral.

Na izložbi će biti izložene kopije slika talijanskih (Botticelli), nizozemskih (Vermeer, Coorte, Rembrandt, van Gogh), francuskih (Monet) i hrvatskih (Kraljević) majstora, te kopije grafika Albrechta Dürera.

Mirna Međeral je umjetnica iz Varaždina. Primarno obrazovanje stekla je u osnovnoj školi Novi Marof, gdje pokazuje velik interes za umjetnost, a potom upisuje Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, smjer slikarstvo. Tu se počinje baviti kopiranjem umjetničkih djela, a svoju maturalnu radnju posvetila je izradi kopije remek-djela Henryja VI. – Hansa Holbeina.

Također, uz navedenu izložbu moći će se pogledati i projekcija eksperimentalnih video filmova Tonke Špoljar ‘Toxic relationship’ (Toksična veza) iz 2022., Dominika Višnjića ‘Performans izdržimo’ iz 2020. i Ivane Bajcer ‘Čeka’ iz 2021.

Vrata Galerije bit će otvorena od 18 do 21 sat.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba