Projektom vrijednim 1,68 milijuna eura ujedno će se ostvariti i uvjeti za jednosmjensku nastavu

Međimurska županija samostalno završava školsku sportsku dvoranu u Svetoj Mariji

Objavljeno: 23.01.2024. zagorjeinternational

Potpisivanjem ugovora s izvođačem radova u utorak, Međimurska županija osigurala je nastavak izgradnje sportske dvorane Osnovne škole Sveta Marija. Zgrada je podignuta, no preostalo je, u upravo ugovorenoj fazi, završiti građevinsko-obrtničke radove, vrijedne 1.681.485 eura.

Međimurska županija će ovu investiciju iznijeti iz vlastitog proračuna, a izabrani izvođač radova je tvrtka ‘Tekeli projekt-inženjering’ iz Murskog Središća, čiji je direktor Igor Tekeli potpisao ugovor sa županom Matijom Posavcem.

Višestruke dobrobiti

Župan je tom prilikom naglasio da ova investicija Osnovnoj školi Sveta Marija i sredini donosi višestruke dobrobiti te projekt više ne može čekati. 

– Odlučili smo sami dovršiti ovaj projekt kako zgrada dvorane ne bi predugo stajala nedovršena te bila izložena propadanju i oštećenjima. Završetkom projekta ne osiguravamo samo kvalitetnu nastavu tjelesne i zdravstvene kulture učenicima, već i prelazak na jednosmjensku nastavu, s obzirom na to da će se u sklopu objekta urediti dodatne učionice – istaknuo je župan Posavec.

Posao bi trebao biti završen do kraja godine, a paralelno će Županija tražiti izvore u fondovima za opremanje dvorane. 

– Nezadovoljni smo dinamikom davanja suglasnosti na projekte jer od kolovoza prošle godine, kada smo nadležnom Ministarstvu prijavili 15 projekata dogradnje škola te gradnje dvorana, još nema odgovora – dodao je.

Zadovoljstvo pokrenutom investicijom je na konferenciji za medije izrazila i ravnateljica OŠ Sveta Marija Gorana Šavora Peter.

– Nastavak izgradnje iznimno nas veseli jer smo bliže cilju – kvalitetnim uvjetima za odvijanje nastave, a dodatne učionice će nam omogućiti prelazak na jednosmjensku nastavu – izjavila je ravnateljica.

U ime izvođača radova, Igor Tekeli je zahvalio na ukazanom povjerenju te izrazio vjeru da će svi građevinsko – obrtnički radovi, vanjsko uređenje, postavljanje hidroinstalacije, elektroinstalacija i strojarskih instalacija biti dovršeni do kraja godine.

– S obzirom na to da smo izvodili i prvu fazu, projekt i zgrada su nam dobro poznati i vjerujem da će ovo biti još jedna suradnja na obostrano zadovoljstvo – dodao je Tekeli.

Načelnica općine Sveta Marija Đurđica Slamek zahvalila je županu na istinskom prepoznavanju potreba i prioriteta ove općine.

– Svetoj Mariji dvorana iznimno mnogo znači, a proračun nam ne omogućava veći omjer sufinanciranja, stoga zahvaljujem na ovom potezu koji će pridonijeti razvoju Škole, ali i općine te biti na korist i susjednim jedinicama lokalne samouprave koje sportsku dvoranu nemaju – istaknula je načelnica.

1233 kvadrata

Međimurska županija je ranije, u prvu fazu izgradnje objekta, uložila 600.000 eura. Jednodijelna dvorana bit će povezana sa školskom zgradom te se prostirati na 1233 metara kvadratnih, uključujući prizemlje i kat s tribinama te dvije učionice, koliko je potrebno za prelazak na jednosmjensku nastavu.

Uz učenike Osnovne škole Sveta Marija kojih je s područnim odjelom u Donjem Mihaljevcu trenutno 135, dvoranu će koristiti brojne sportske i druge udruge s područja ove općine i okolice.

Potpisivanju ugovora prisustvovale su i pročelnica za Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah, te pročelnica za Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu Anita Strniščak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba