Ugašen je jedan mladi život

Vozač koji se zabio u naplatne kućice kod Westgatea i poginuo je imao samo 20 godina

Objavljeno: 17.01.2024. zagorjeinternational

U teškoj prometnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na autocesti A2 na naplatnoj postaji Zaprešić poginuo je 20-godišnji vozač, doznaju neslužbeno 24sata.

Podsjetimo, mladić je ogromnom brzinom udario u naplatnu postaju te uništio gotovo cijeli automobil.

Sudski vještak za promet: Vozač je bio smanjeno ubrojiv

– Ovakve nesreće ne mogu se dogoditi svjesnim vozačima na autocesti. Rekao bih da je ovaj sigurno bio smanjeno ubrojiv u trenutku nesreće. Pitanje je samo je li to bilo zbog psihičkog stanja, bolesti ili su u pitanju bili alkohol i droge. To će policija utvrditi očevidom. Brzina je sigurno bila ona putna predviđena za autocestu, oko 130 kilometara na sat, vjerojatno je imao i uključen tempomat. Dok nije bilo tih uređaja, a vozaču bi pozlilo, noga bi popustila pa bi automobil ipak usporio – rekao je u razgovoru za 24sata sudski vještak za promet Goran Husinec i dodao kako je u karijeri radio analize slučajeva zabijanja u naplatne kućice. U dva slučaja kriva je bila droga.

– Prednjeg kraja uopće nije bilo. Djelatnici naplatnih kućica rekli su kako se dovezao velikom brzinom. Dobro je da nema više mrtvih – rekli su vozači koji su prolazili kraj mjesta nesreće. Bili su ljuti što je bio otvoren samo jedan od 12 ulaza na autocestu te su se stvorile velike gužve.

– To je normalno za trajanje očevida, jer su na cesti bili i policija i radnici. Sanirala se šteta, htjeli su spriječiti da se netko ne zaleti u njih – pojasnio je Husinec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba