Namještale su se dozvole za lov?

Velika akcija policije u cijeloj zemlji. Uhićenih ima i na varaždinskom području

Objavljeno: 17.01.2024. zagorjeinternational

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije PNUSKOK-a te policijskim službenicima više drugih policijskih uprava, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, na temelju naloga za pretrage izdanih od strane Županijskog suda u Zagrebu, započeli su u srijedu, 17. siječnja, provođenje više dokaznih radnji pretraga osoba, domova i drugih prostora te osobnih vozila i poslovnih prostorija kod većeg broja osoba osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti, izvijestila je PU varaždinska.

– Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osobe koje su uhićene bit će predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok će kaznena prijava biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – stoji u priopćenju. 

– U tijeku je kriminalističko istraživanje nad 41 osobom – dodaju.

Kako doznaje Jutarnji list, više desetaka osoba privedeno je zbog sumnji da su sudjelovali u namještanju dozvola za lov. Riječ je o sličnom slučaju poput onog kada su se izdavale lažne COVID potvrde. Sumnja se da su osumnjičeni ili uz novčane naknade ili bez njih od nadležnih tijela ishodili dozvole za lov navodeći neistinite podatke, a nadležne osobe u zamjenu za mito ili bez njega im izdavale te dozvole.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba